18 éven aluliaknak, U5, Mr.X.

2010.06.29. 11:36 nemsissi

A mai nap döbbenése: a bécsi BKV külön honlapot tart fenn fiatal utasainak.

Ma véletlenül úgy bámultam ki a fejemből a metrón, hogy láttam is, amit nézek, így felfigyeltem egy plakátra, amelyen az állt, hogy Bécs keresi Mr. X-et. A kalapos árnyalakkal illusztrált hirdetés márcsak azért is birizgálta a kiváncsiság-központomat, mert a bécsi közlekedési vállalaté volt >> Ezek szerint ha nagyjából működik a városi közlekedés, akkor az üzemeltetővel még játszani is lehet?? << - morfondíroztam. - Persze úrrá lett rajtam az információéhség és az irodába vezető úton, - verbális memóriatámogatás gyanánt -, kitartóan motyogtam magamban a plakátra írt webcímet, amelynek felkeresése után, a jelen bekezdés első mondatát szülték a billentyűk.

Az oldalon van egy csomó letölthető zene, a korosztályt érintő jegyinformációk, kerületeként bulihely-válogatás meg egy idétlen "Gyakori kérdések" szekció. Ha csak ezt az egy menüpontot néznénk, azt hihetnénk, hogy az egész valójában honlap hülyegyerekeknek, mert olyan gyakori kérdéseket gyűjt csokorba, mint a "Miért megy el mindig az orrom előtt a villamos", vagy hogy "Miért mondják be a metrón, hogy melyik oldalon nyílik az ajtó?". A bécsi ifjúság és/vagy a honlap készítőinek értelmi képességeit egy normális kérdés menti, miszerint "Miért nincs U5" (ötös számú metróvonal)?*

Az egyéb információk között a fentieken felül egyébként valóban ott van a MisterX-et kajtató játék, amelynek lényege, hogy a résztvevő 50 csapatnak, a június 30-án, 16:30-kor kezdődő, három órás hajtóvadászat alatt a Gürtel-en belül meg kell találniuk a titokzatos bűnözőt, Mr.X-et. A játékosok segítség gyanánt tízpercenként SMS-t kapnak arról, hogy hol utazik éppen a rács mögé kívánt gazember. Az a csapat nyer, aki először találja meg a csávót. (Arról, hogy vajon mindezt miért a legnagyobb csúcsforgalomra időzítették, nem írtak egy szót sem)

*Bécs metróhálózatának első tervét 1960-ban készítették, ebben még szerepelt az U5. A városfejlődés azonban az elképzeltektől eltérő irányt vett, de az addigra megépült metróvonalak számozása az eredeti tervek szerinti maradt. Az 5-ös metró anno eltervezett vonalának csak bizonyos szakaszai készültek el, és azok ma jórészt az U2 vonalán találhatók.

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása