Tudta-e Ön...

2010.10.10. 20:32 nemsissi

... hogy egész Bécsben október elsején ingyen lehetett levelet küldeni? (normál, belföldre címzett levélre vonatkozott)

... hogy az első egész estét betöltő osztrák játékfilm, Von Stufe zu Stufe címmel, 1908-ban készült, és mind a kezdő, mind pedig a befejező jelenetei a Praterban játszódnak? (a filmtekercsek sajnos elvesztek, így megnézni már nem lehet)

... hogy a kártyamárka "Piatnik"  egy budapesti születésű férfiről, Ferdinand Piatnikról kapta a nevét, aki a bécsi Kaiserstraße-ban, a XIX. század közepén, egy kártyfestő cég vezetőjeként alapozta meg a mai társasjátékgyártó céget?

... hogy egy osztrák autós évente 6.000 kilométert autózik, ami a Statistik Austria számításai szerint évente 138 millió km-nek felel meg, azaz az Ausztriában vezető emberek naponta 3.440-szer kerülik meg a Földet? (már ha éppen nem a dugóban ülnek)

... hogy az a hölgy, aki idén a 350.000-ik éves bérletet szándékozta megvenni, nyert egy olyan aranybérletet, amellyel 5 éven át  ingyen használhatja a bécsi tömegközlekedést?

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása