Gebrüder Stitch avagy a tökéletes farmernadrág

2011.02.20. 23:19 nemsissi

A legjobban az szokott felbosszantani, amikor a hasamnál bevág és szorít, miközben hátul annyira eláll, hogy egy zsák nullás lisztet vígan bele lehetne tenni deréktájon. Sose értettem hogyan lehet ennyire elszabni egy farmert, és ha éppen kell egy új, akkor izzadó homlokkal vágok neki az üzleteknek, mert cseppet sem biztos, hogy találok majd olyat, ami nagyjából megfelelő. Ma viszont Facebook bejelölés formájában elémkerült a megoldás, (már csak spórolni kell):

"Két marketinges farmereket akart csinálni. Feladták addigi munkájukat és lakásaikat, majd varrótanfolyamokra meg textil-vásárokra kezdtek járni, hogy Kínától Olaszországig megtanulják a guruktól mindazt, ami a tökéletes farmer elkészítéséhez kell. A mindennapok 100 éve létező, kék színű viselete elhagyta a gyárat és beköltözött a szabóműhelyükbe, hogy ott méret- és kuncsaftigény szerint készüljön el. A Stitch fivérek újraértelmezik a gyártási kontextust, valamint a farmerviselést, s mindeközben újra megtalálják önmagukat is.

Ez a "tudományos" blabla róluk; A rövidebb verzió pedig úgy szól, hogy 12 hónappal ezelőtt ültek először varrógép elé, minden sz@rt tudnak, ami a farmervarrásról tudható ÉS az a szenvedélyük, hogy nektek, klassz, egyedileg gyártott farmergatyákat csináljanak! Méretre szabottan, a fenntartható ökológiai és társadalmi fejlődés értelmében. Ilyen egyszerű."

A nadráglaborba minden szerdán, bejelentkezés nélkül, reggel 9 és 19 óra között el lehet menni körülnézni. Megrendelésre ott, vagy előzetes bejelentkezéssel lehet időpontot kérni. Aki szeretne, az ezen a linken is intézheti a találkozót, de készüljön fel arra, hogy az első időpontig 6-8 hetet kell várnia, mert hozzám hasonlóan, sokan szeretnének egyedi farmert.

A saját naci 2-3 próba és kb. 2 hét után készül el, az ára 220-500 euró között mozog.

Az első alkalommal el kell vinni magunkkal a kedvenc nadrágunkat (bár nem tudom, hogy mit tegyen az, aki még nem találta meg az igazit és velük reméli legyártatni azt), meg némi pénzt előlegnek.

Adakozzatok nemsissi új nadrágjára! =)

7 komment

Címkék: személyreszabottfarmer

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nzo 2011.05.23. 20:44:57

Húúú de nagyon eltüntél... :(

nemsissi 2011.05.23. 21:06:15

@nzo: igen, vége a blognak - már Pesten lakom újra

nzo 2011.05.23. 23:10:32

Oh. Meglepő. Sajnálom. De remélem itthon is jól telnek napjaid.

nemsissi 2011.05.23. 23:32:45

@nzo: nekem most jó itthon - legfőképpen mert végre egy helyben vagyok és nincs folyton utazás oda meg vissza. de Bécsbe mennem kell azért majd mert az egyik legnagyobb ügyfél ott van, így azért jut is, marad is.
a jövőről meg ugye tudjuk mi fán terem... :)

Roobi 2011.08.08. 21:24:37

Helló,

Kedves Nemsissi, bocsásd meg önzöségem, de nagyon nagy kár, hogy mondjuk úgy szakítottál Béccsel. A bejegyzéseidet nagyon élvezetes volt olvasni, arról nem is beszélve, hogy folyamatosan szolgáltál olyan érdekességgel ami felkerült a "Bécsben okvetlen látnunk kell" listára.

Remélem azért postok lesznek még a jövőben, ha mást nem egy-egy bécsi látogatásod kapcsán.

nemsissi 2011.08.08. 23:56:11

@Roobi: közzzzzönöm... majd meglátjuk mit hoz a zéééélet
süti beállítások módosítása