5 rövid

2010.09.29. 17:29 nemsissi

 

  • A mai naptól kezdve az év végéig az osztrák nők ingyen dolgoznak. Átlagosan ugyanis negyedével keresnek kevesebbet mint a hasonló beosztásban és vagy ugyanolyan képzettséggel bíró osztrák férfiak.
  •  
  • Franz Kaidának hívják azt a férfit, akinek hangját nap mint nap hallhatjuk a bécsi tömegközlekedési eszközökön, amint éppen bemondja, hogy melyik állomás következik és mire lehet átszállni. Az úr 42 éve végzi ezt a munkát és jelenleg 68 éves, azaz nyugdíjas.
  •  
  • A Telekom Austria kutatást végzett a bécsiek technikához való viszonyulásáról és ennek egyik eredményeként kiderült, hogy a megkérdezettek 6%-a simán benne lenne, hogy chip-et ültessenek az agyába.
  •  
  • Múlt vasárnap bezártak a város szabadtéri strandjai. Az idei szezoban 35 napon volt strandidő, 106 napon meg zima.
  •  
  • Nagymama lettem: a fiam és a barátnője vettek közösen két kismacskát...

 

5 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyelv-ész 2010.09.29. 18:51:32

Szerintem itthon egy ilyen felmérés eredménye az lenne, hogy 6% járulna hozzá, hogy chipet ültessenek az agya helyére.

Mélisande · http://melisandegyuruje.blog.hu 2010.10.01. 11:32:23

Hát, érdekes a magyar bérolló statisztika is: rhea.jobpilot.hu/palyacsucs/index.php/fizetes/keresetek/48-keresetek/3695-mekkora-a-nk-berhatranya.html
Az adatok ugyan nem annyira elkeserítőek, de azért megjegyzem, azért, mert a jól és rosszul jövedelmező szakmák kettéválnak. előbbiben szinte kizárólag férfiak (pl.informatikai vezető állások), utóbbiban (pl. ovónő) szinte kizárólag nők vannak jelen. Tehát alig álnak összehasonlító adatok rendelkezésre. Helyesebben meglehetősen kevés.

Bécsi tömegközlekedés hangja: imádom, ha Bécs, szinte mindig beugrik a hang: Schottentor. Umsteigen zu Lienien .... (Bocs, nem tudok németül...)

Mr. Gorbatschow (törölt) 2010.10.10. 22:16:56

Ing. Franz Kaida ráadásul a Wiener Linien biztonsági főnöke, laut www.fpdwl.at/allgemeines/ansagen.php :)

Az öreghez kapcsolódóan: ennek a filmnek is jó a bevezető szövege: www.youtube.com/watch?v=fm34LnB8Nlk - tessék meghallgatni és előásni az emlékezetből, honnan is ismerős? :)

nemsissi 2010.10.10. 23:52:22

@Mr. Gorbatschow: @Mr. Gorbatschow: wow, a kinti bkv-nak még rajongói oldala is van... - hát... az otthoninak még nincs. de igény volna rá...

- - -

nos ja, a hang ismerős

nemsissi 2010.10.10. 23:55:57

@Mr. Gorbatschow: és a videó klassz, bár nem minden szavát értettem.
süti beállítások módosítása