Ültess el!

2010.03.29. 23:59 nemsissi

Hamarosan virágba és salátába borulhat Bécs, nem kell hozzá sok, csak annyi, hogy a 10 ezer darab ingyenes vetőmagcsomag tartalmát mindenki jó helyre vesse. A sokféleség évének alkalmából, illetve a Bio-Fibel jóvoltából, fűszernövények, virágok és zöldségek magjait ültetheti el a profi vagy botcsinálta kertész, ha gerilla a talpán.

A szervezők csak annyit kérnek, hogy növényekkel már ellátott parkokat ne háborgassunk, de ezen kívül szabad az ásás az egész városban. Ruccolát és mángoldot a Karlsplatzra, - éljen a biodiverzitás!

A hétmillió magot a Biohof Adamah osztja szét a tőlük hetente élelmiszerkosarat rendelők között, adja oda vásárlóinak a boltjában, vagy küldi el ingyen postai úton annak, aki ezen az emailcímen: biodiversitaet@no-spam.bio-wissen.org kéri.

A csomagocskákban különleges és ritka növények rejlenek, többek között azok, amelyek e posztot díszítik. Ha nem lennék lusta és fáradt, meg lenne egy normális szótáram, akkor kikeresgethetném az egyes fajták neveit, így csak képekkel szolgálhatok.

A kertészkedéshez javasolt kis locsolókannát, vagy némi ásványvizet vinni, hogy az elkapart magokat azon nyomban meg is tudjuk öntözni. Később családi / baráti pikniket is szervezhetünk a magok köré és ihatunk az általunk ültetett növények egészségére, ugyanis az egyik szponzor a krumplivodka gyártó Norderd.

Ha nem akarunk köztereken nyomulni, használhatjuk az otthoni balkonládát, vagy kiskertet, bár azért jó lenne, ha minél többen örülhetnének a kikelt zöldségeknek és virágoknak.

Az akcióval azt szeretnék elérni, hogy Bécs a biodiverzitás fővárosává váljon. Az emailen magot rendelők között egy 100 euró értékű utalványt is kisorsolnak, amelyet a szerencsés nyertes beválthat Ausztria valamelyik bio-szállodájában.


 

2 komment

Címkék: bio érdekességek gerillakertészet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Haynau (Sons of Monarchy) 2010.03.31. 09:50:03

Unalomig fogom ismételni magam, de ismét kösz a tippet: ezt MEGINT nem tudtam, a fene vinné el, pedig már X éve itt élek. Te honnan kapod ezeket az infókat?

nemsissi 2010.03.31. 10:26:38

@Haynau: erről pont a villamoson, egy elcsípett beszélgetésfoszlányból értesültem. Aztán rákerestem a neten
süti beállítások módosítása