Tótágast álló autópályamatrcia

2010.02.04. 22:10 nemsissi

Van ugye az éves autópálya matrcia, amely minden évben más színű. 2010-ben lila lett, vagy ibolyakék - a fene se tudja a pontos definícióját. A képen látszik.

Mit ad Isten, ez a szín éppen megegyezik az Austria Wien futballklub színével. Az ősrivális Rapidnak Wien fociklub szurkolói azonban igencsak nehezményezik, hogy egy lila cuccot kell egész évben az autójukon elviselniük, és nemtetszésüket kifejezendő, a matricát csak fejjel lefelé hajlandóak kiragasztani. A nyomaték kedvéért, meg hogy minél többen csatlakozzanak,  már egy Facebook csoportot is létrehoztak.

Az osztrák autópályakezelő (ASFINAG) durcás, mert ugyan törvény nem tiltja a fordítva felragasztást, de a leolvasást megnehezíti. Szóvivőjük beígérte, hogy gyakrabban állítják ki ellenőrzésre azokat az autósokat, akik autóján tótágast áll a matrica, de a Rapid szurkolói szerint ennyit bőven megér a dolog.

5 komment

Címkék: érdekességek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pilgram (törölt) 2010.02.05. 11:20:09

azért itt sem kell a szomszédba menni a hülyeségért. balkánsarka..

nemsissi 2010.02.05. 11:44:36

@Pilgram: hát nem normálisak és a metróban ezek is jó hangosan utaznak, de én röhögtem. Még mindig játékosabb formája ez a szurkolói vehemenciának, mint mondjuk az ellentábor elverése vagy a metrókocsik leamortizálása.

Pilgram (törölt) 2010.02.08. 10:30:35

@nemsissi: ez így van, meccs után sokszor látom, hogy simán dumálnak egymással az austria meg a rapid drukkerek, mindenféle balhé nélkül. kiváncsi vagyok otthon mikor látom majd, hogy egy fradi meg egy újpest sálas figura csak így simán dumál a metrón.
küldtem PM-et, fontos!

Kopcsó 2010.02.09. 10:52:52

őőőő... hajrá fradiiii! :)

nemsissi 2010.02.09. 10:57:45

@Kopcsó: azt szeretem benned, hogy egyből leveszed a lényeget!
- egyébként vicces, hogy itt is a zöldek - lilák acsarkodnak a legjobban egymásra, meg otthon is
süti beállítások módosítása