Bécs - repülőtér - Bécs

2010.02.03. 11:39 nemsissi

Unalmas, de hasznos, olvasói kér(d)és által inspirálódott bejegyzés következik: hogyan lehet a leggyorsabban és a legolcsóbban kijutni Schwechatra (a reptérre) Bécsből, illetve onnan Bécsbe.

Talán az elején rögtön érdemes leszögezni, hogy vagy olcsó lesz, vagy gyors. A kettő együtt is összejöhet ugyan, de ahhoz azért kell némi szerencse és menetrend ismeret.

Kezdjük a legolcsóbbal: S7, azaz az S-Bahn (kb. HÉV) 7-es számú vonala. 3,60 euró egy irányba és fél óránként közlekedik. Fellszállni rá Bécs központjában a Wien Mitte nevű megállóhelyen lehet, amely közös az U4 és U3 metróvonalakkal. Ezen felül az U6 Floridsdorf, vagy az U1 és U2 Praterstern metrómegállókban is át lehet szállni rá.

Az egyik legdrágább és a leggyorsabb megoldás a taxi, ami 30-40 euróba fáj, de a 'igényes' utasok rendelhetnek limuzint is, amely a limó kategóriájától függően 180 és 210 euró között bérelhető reptéri transzferre. Ilyenkor kapunk sofőrt is, aki nevünket viselő táblával vár érkezéskor, illetve cipeli a csomagunkat a check-in pultig induláskor.

6 eurós viteldíjával (oda-vissza 11 euró) a busz következik a sorban, amire több helyen is fel lehet szállni a városban:

  • Westbahnhof (45 perc),
  • Wien-Meidling (30 perc),
  • Uno City (20 perc),
  • Schwedenplatz (20 perc),
  • Südtirolerplatz (20 perc),
  • Erdberg
  • Kagran
  • Kaisermühlen.

A zárójelben lévő percek azt jelentik, hogy kb. mennyi idő alatt ér ki onnan a busz a reptérre vagy onnan az adott megállóhelyre. Bécsből 20-30 percenként indulnak ezek a buszok (kivéve az UNO City-t, mert onnan óránként). A reptérről vissza 10 perces időközönként. Itt van egy menetrend is.

Aki limuzin nélkül, ám drágán szeretné megtenni a Bécs-Schwechat útvonalat, az utazzon CAT-tal. Elegáns, 16 euró oda-vissza és dizájnos. Én zöldfülű bécsbeszakadt koromban ezzel mentem egyszer, és jól meg is bántam. 30 percenként jár ugyanúgy, mint az SBahn és azonkívül, hogy légikisérőknek öltöztetik a kalauzaikat, semmi pluszt nem adnak.

6 komment

Címkék: hasznos repülőtér tudnivalók

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bécsi_Nikol · http://unserwien.blogspot.com/ 2010.02.03. 13:36:55

Én az Airport Driver nevű céget használom. 31 Euro, Miles&More kártyával meg 27.
És tényleg kint vár a sofőr táblával. :-)
Mondjuk könnyen vagyok, mert kifizeti a cégem az utazás egyéb költségeivel együtt.

Pilgram (törölt) 2010.02.03. 14:52:10

Wien Mitte egyébként Landstraße néven is fut még

nemsissi 2010.02.03. 15:15:57

@Bécsi_Nikol: van nálatok munkerőfelvétel?

nemsissi 2010.03.21. 14:34:35

@Miroslav: szerintem olvasd el megint a poszt utolsó bekezdését... :)
süti beállítások módosítása