Praktikus karácsonyfa-variációk

2009.12.15. 13:56 nemsissi

Pár évvel ezelőtt, amikor a vágott fenyőfa intézményét környezetvédelmi szempontokból már vállalhatatlannak éreztem, beadtam a lelkiismeretemnek a derekamat, és vettem egy műanyag karácsonyfát. Előtte próbálkoztam cserepes és visszaváltható változatokkal, de a szállítás bonyolult és cipekedős volt, a fa sajnos általában megdöglött, és legtöbbször csak igen ronda példányokra sikerült szert tennem.

A viszonylag normális kinézetű műanyagfenyőt nem szerettem meg, de legalább vállalható és praktikus  - főleg, ahogyan mi csináljuk... Történt ugyanis, hogy amikor első használatkor eljött a ledíszítés ideje, ki kellett találni, hogy hol tároljuk a "fát". Nem egy plafonverdeső példány, így úgy saccoltam, hogy egy nagy kukazsákban ellesz majd a padláson. Ki is próbáltuk az ötletet, s mivel a zöld jószág tökéletesen beleillett a zsákba, hát benne is hagytuk. Égőstül, üveggömböstül, angyalkástól meg egyéb díszestül. Emiatt nálunk a karácsonyfa díszítés évek óta annyiból áll, hogy kivesszük a cuccot a zsákból, megigazítjuk az elcsálésodott ágakat, és kész.

Azt hittem ennél hülyébb és antikarácsonyosabb megoldás nincsen, de túlbecsültem magam. Van egy bolt Bécsben, ahol még vadabb "karácsonyfák" is beszerezhetők, ráadásul igen jutányosan. Itt van például ez a képen látható 180 centiméteres (!!) karácsonyfa. 12 euróért odaadják, és még taxit sem kell hívni a szállításához, mert elég csak otthon felfújni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És mivel nem a méret a lényeg,  valamint előfordulhat, hogy valakit menetközben ér a Karácsony, hát az vehet egy ilyen zsebkarácsonyfát. Nyolc euróért a hülyének is megéri. a gyertyák benne vannak az árban. Beszerezni itt lehet.

1 komment

Címkék: helyek érdekességek üzletek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása