Rövidek

2009.07.09. 15:51 nemsissi

A Falter nevű újság, egy oldalas cikket szentelt annak a szerintem is örömteli hírnek, hogy végre lefordították németre Ottlik Géza Iskola a határon című könyvét. A Fordító Charlotte Újlaky, az utószót pedig Eszterházy Péter (ki más?) írta a könyvhöz. Ára 32,90 euró.

Szintén újságból értesültem egy érdekes kezdeményezésről, amelynek keretében, az osztálytermen belül szobabicikliket állítottak fel és a srácok azon tekernek tanítás alatt, naponta egy órányit. A viszgálatok kimutatták, hogy az ilyetén biciklizés javítja a tanulási eredményeket és csökkenti az agressziót. Egy év múlva, a bicikliző osztálybeli gyerekek sokkal jobban tudtak koncentrálni, mint a kontrollcsoport nebulói. Engem érdekelne az is, hogy akkor milyen eredmény születne, ha a tanerők is kerekeznének.

Olcsó szálloda Bécsben: tegnap Rolfingról jövet elmentem egy szálloda mellett, amire az volt kiírva, hogy szobák 24 Eurótól. A honlapja ugyan más mond (30 euró) de a belvárosi árakhoz képest még ez is jutányos. Mondjuk elég messze van a centrumtól, de 43-as villamos 25 perc alatt elvisz oda és onnan már csak 5 perc séta. A környék gyönyörű, zöld és jó levegőjű. A keresőkifejezésekből úgy láttam igény van ilyen információra is. Honlap itt.

Egy 500 embert a fagyizási szokásairól megkérdező kutatás eredményei szerint minden tizedik Bécsi naponta eszik fagylaltot, minden második pedig legalébb hetente egyszer. A legkedveltebb íz a vanília, és utána (sose találnátok ki) a csokoládé következik. - Na, hogy most már ezt is tudjuk, nem halunk meg hülyén.

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása