Rotgasse, a parkolási feketelyuk

2008.11.27. 09:54 nemsissi

Van itt Bécs első kerületében egy Rotgasse nevű utca, amelyen naponta koptatom a borítást, mert ez vezet az iroda utcájához, s amely első ránézére olyannak tűnik, mint bármelyik másik strasse vagy gasse, de megfigyeléseim azt mutatják, hogy ez nagyon nem így van.

A belvárosi utcán parkolás igen nehézkes, mert kevés hely van, sok autóra (hogy a napi közhelyen is túl legyek már a második bekezdésben). Így aztán nagy valószínűséggel mindig nagyon megörülnek a vezetők, amikor azt látják, hogy a Rotgasse menetirány szerinti bal oldala milyen szép üres, mondhatni pont optimális egy jó kis parkolásra, már csak azért is, mert semmilyen tábla sincs, ami a parkoló lelkinyugalmát mindenféle tiltásokkal megzavarná.

Igen ám, de van a KRESZben egy olyan szabály (bocs ha pontatlan, nem néztem utána, s csak hevenyészve emlékszem), hogy csak akkor lehet az utca mindkét oldalára parkolni, ha az utca egyik és másik oldalán leállított járművek között van 3 méter (hogy ugye el lehessen közöttük férni) + járdára csak akkor lehet ráállni, ha azt jelzik. Na innentől kezd húzóssá válni a dolog. Mert a két kocsisor között elfér egy harmadik középen, maximum lassabban kell hajtania a tükrök miatt, de a rendőrség úgy gondolja, hogy a tűzoltó autó már nem férne el, márpedig neki el kell, így aztán napi rendszerességgel szállítják el a bal oldalon parkoló kocsikat a Rotgasse-ból. Általában négy fakabát és 2-3 daruskocsi szokott ott akrobatikázni (mert ugye ha a tűzoltóautónak már necces ott elférni, akkor a daruskocsinak, akinek még mindenféle szögeket is fel kell vennie, hogy magára ránthassa a tilosban parkoló járművet, na annak vajon mennyire lehet könnyű?!). És minden egyes nap van előadás. - Megszámoltam, kb 17 kocsi fér el a baloldalon. És sokszor áll is ott annyi. Elég ha egy leparkol, a többi megy utána bégetve. 179 euróba kerül az elszállított autó kiváltása, tehát mégha risztel is a főváros meg a rendőrség, csak ebből az utcából igen jó bevételük lehet. -

1 komment

Címkék: parkolás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

becsibacsi 2008.11.27. 11:02:44

> tehát mégha risztel is a főváros meg a rendőrség, csak ebből az utcából igen jó bevételük lehet

Namarmost, hosszu becsi fennallasom alatt azt tapasztaltam, hogy itt nem azon "szempontok" (hihi!) alapjan szallitjak el az autokat, mint Budapesten, hanem akkor, ha valoban kell, ill. akadalyozzak a forgalmat.
Itt meg sosem lattam "csak ugy, brahibol" elszallitani autokat, viszont ha kell, azonnal elszallitjak! (Vesd ossze: pesten villamossinen parkolo SUV, aminek ujgazdag szoszi tulajdonosa "csak beugrott" szolizni...)

Mas! Apro figyelmesseg, biztos Te is lattad mar: a lopoautok oldalan nagy "Sorry!" felirat van. :)))
süti beállítások módosítása