Bulvár Kund jelenti:

2010.08.14. 23:43 nemsissi

Két létfontosságú hír a hétvégéhez:

Új "parkettet" kapnak a Spanyol Lovasiskola táncosai. - A pacik helyét egy hétig markoló- és kotrógépek foglalták el, mivel egy 120 ezer eurós, szponzorok által összedobott felújítás keretében friss alapot terítettek a lólábak alá. A dolog érdekessége, hogy a munkálatok során eltávolított homok 275 éves, az eredetit még sosem szedték fel teljesen, mindig csak újratöltötték. Az eddig használt homok-széna keveréket felváltotta egy műanyag alsó réteg, amire aztán viaszozott homok került. A speciális új cucc védi a patákat és pormentes.

Úgy néz ki, rekordszámú álomesküvőre kerül sor idén Bécsben. A városban kedvelt (és drága) eskövőhelyszínnek számít a Rathaus, a Schönbrunn Kastély vagy a Hirschstetten-i Virágkertek. Az eddig megrendezett esküvők, valamint a már lekötött időpontok száma arra enged következtetni, hogy 2010-ben összesen 630 pár fog egymásnak anyakönyvvezető előtt mindenféléket igérni. Eddig nyolc azonos nemű pár házasodott össze a fenti helyszínek valamelyikén és további 13 tervez hasonlót idén. Ha valakit érdekelne, hogy hol lehet Bécsben álomesküdni, az itt talál egy listát.

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lencsi11 2010.09.06. 22:33:18

Tök jó, hogy összefutottál egy kedves közös ismerősünkkel, vagyis nekem a legjobb barátnőmmel, így élvezhetem a jó kis blogodat:))engedd meg, hoy mint egyik magyar bécsi lakos a másiknak gratuláljak. Tetszik, hogy harmonikus, nemcsak a mindennapjaidba nyerhetünk bepillantást, de Bécsről is nagyon sok hasznos infohoz juthatunk, ráadásul szórakoztató kivitelben:)))
További jó blogolást neked..., hogy nekem legyen mit olvasni:))
M.

nemsissi 2010.09.07. 09:47:28

@Lencsi11: pár metrómegállónyit gondolkodnom kellett, hogy kivel is futottam össze, de aztán leesett. örülök, hogy tetszik :)
süti beállítások módosítása