Területfoglalás II.

2010.06.23. 17:10 nemsissi

Az persze nem elég, ha papírunk van arról, hogy a flaszter egy része időlegesen a mienk. Az utcadarabot körbe is kell pisilni meg kell jelölni, hogy ne állhasson oda senki. A művelethez közlekedési táblát kell használni, ráadásul kettőt, hogy a később majd a képbe kerülő rendőrök tudják, hogy honnan kell elszállítaniuk a területünkre bepofátlankodó parkolókat.

Nem tudom ki hogy van vele, de nálunk se otthon, sem pedig az irodában nem kallódnak szanaszét megállni-tilos táblák, tehát az eredeti feladat fiadzott egy újat: közlekedési táblát kell szerezni. Aha. Woher?

A Hivatal ezt is elárulta. A tegnapi weboldal egyik aloldala az eddig tapasztalt segítőkész, polgárbarát szellemben tájékoztatott arról, hogy kölcsönöznek nekem, ha akarom. Akartam. - Ugyan ki kellett menni értük a pék valagá-ba, de nem bántam meg. A Stephansdomba mindenki eljuthat, ide meg csak a területfoglalók, nemdebár?

Maga a kölcsönző egy autószerelőműhely és egy hodály szerelemgyerekére hasonlított leginkább, és padlótól a plafonig tele volt mindenféle közlekedést szabályozó eszközzel. Volt ott minden, talán még instant közlekedési rendőr is. A legtávolabbi sarokban pedig, háttal a bejáratnak, egy pindurka kis íróasztal mögött ült egy fazon, aki - a köszönésemre előadott összerezzenéséből ítélve-, nem számított arra, hogy aznap ott valaki még táblát akar tőle. Miután ékes magyar németséggel előadtam neki, jövetelem okát, heves adminisztrcióba kezdett, megküzdött a magyar igazolványaimmal, majd hívott nekem egy kombitaxit, illetve kiutalt számomra két, az előző posztnál látható emeletes tiltó-táblát meg a hozzávaló bazi-nehéz lábazatot. Igen kedves volt, mert hosszasan válogatott mint egy baráti zöldséges, hogy szép jusson, ne pedig ütődött.

A következő teendő a tábláink aktualizálása és kihelyezése volt, majd az egészet le kellett rajzolni felülnézetből és elmenni az illetékes rendőrörsre, hogy ott lepecsételjék a firkálmányt. A stempli azért kell, mert azzal igazolja a rendőr, hogy mi szóltunk előre és ennek hatására küldi a daruskocsit, ha valaki beparkol a területünkre. Mondanom se kell, hogy először rossz rendőrörsre mentem, de így legalább most már tudom, hogy hova tartozunk.

Ha minden jól megy, akkor holnap kiélvezzük a két tábla közötti helyet, aztán visszafelé visszacsináljuk az egészet, mert ez az előírás. Szerencsémre azonban a feladatnak ezt a részét az izraeli kolléga nyerte, így nem lesz harmadik rész. Tom Cruise-t pedig csókoltatom.

5 komment

Címkék: parkolás kalandok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Haynau (Sons of Monarchy) 2010.06.24. 00:05:52

Ez az! Nekem ugyan a bútorszállító cég intézte, mégis fura érzés volt beállni saját (természetesen személy-) autómmal a "pünkösdi királyság-parkolóba". A poszthoz csatolt kép humora egyébként kimondottan tetszik!

Bécsi_Nikol · http://unserwien.blogspot.com/ 2010.06.25. 16:34:01

Ez nem is olyan vicces. :-) Néhány hete volt szerencsém megtapasztalni, hogy milyen az, ha az ember verdáját elszállítják....

nemsissi 2010.06.25. 16:35:45

@Bécsi_Nikol: Nekem azután, hogy életemben először parkoltam le Bécsben, na akkor vitték el a kocsit a Simmeringi telepre... szóval együttérzek.

jabjab · http://www.jabjab.hu 2010.06.26. 14:26:25

Ez eléggé drága megoldás egy költözéshez. Budapesten a közlekedési kultúra fővárosában egy bivalynyakút álítanak ki bézbólütővel, az mégiscsak olcsóbb, és még a röndérek vagy a közterületfegyők sem mernek a közelben sertepeltélni.
Klasszikus (low-cost) megoldás még a két múanyag, kopott szék közé feszített mackó (olvasd, régi melegítő, nemsusogós), vagy a két kuka zavaró tereptárgyként használata. Ez utóbbit a leparkoló autó sérülése nélkül lehet továbblökni, így szériafelszerelés még a kiabáló nyugger.

Fizetni, engedély, kölcsön tábla?
Van ez a lehetőség is, de polgárbarát bürokráciánk a feladat megnehezítésével oldja meg a munka elkerülését, így próbálkozó állampolgárnak - akár - több hónapjába is kerülne amíg ezt törvényesen összehozná. (lehet hogy tévedek, jó lenne kipróbálni - valaki?)

nemsissi 2010.06.26. 14:33:03

@jabjab: izraeli kollégám mesélte, hogy náluk úgy működik az ilyen típusú területfoglalás, hogy a védett területre beállni próbálkozóknak / vagy már ott állóknak a költözni / rakodni tervezők megígérik, hogy kiszúrják a kocsija gumijait, ha nem megy onnan.

- szerinted van ilyen engedélyeztetési lehetőség nálunk otthon? nagyon csodálkoznék
süti beállítások módosítása