Pécs a bécsi homokban

2010.05.13. 11:22 nemsissi

Még valamikor a múlt nyáron írtunk én is és Waldorf is a Duna csatorna két oldalára szezonálisan kitelepített kiülős helyekről, ahol a munka után édes a lazulás, és amelyek között a legjobbnak kikiálltott az Uránia tövében található Strandbar Hermann. Bevallom, én annyira nem vagyok tőle elájulva, de valószínűleg ez a tömeges emberi jelenléttől való viszolygásomnak tudható be.

Idén azonban - tömeg ide, vagy oda -törzsvendég leszek, mert a Strandbar Hermann Pécsnek szenteli májusi programjainak zömét, amelyet Pécs Beach 2010 néven hirdet és amelynek ajánlásában igen meleg szavakkal illeti az idén Európa Kulturális Fővárosává választott városunkat.

A programkínálat széles palettán mozog és örülnivalóan változatos: koncertek, felolvasások, DJ-k, gasztronómiai bemutatók, hordókiállítás és akár még homokvár-építő verseny is, amelynek során a pécsi mecset mását kell felhúzni a homokozni szeretőknek.

Megyek és megkeresem a kisvödrömet és a lapátkámat.

2 komment

Címkék: program helyek strand

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mélisande · http://melisandegyuruje.blog.hu 2010.05.14. 12:49:23

Hát, rá is fér egy kis támogatás. Épp tegnap jártam Pécsett, és iszonyat állapotokat láttam, nem akarom részletezni - megtették már mások - de saját szemmel iszonyat volt. Amúgy is nagyon szedett-vedett benyomást keltett ha nem is a szó szoros értelmében vett belváros, de még igencsak belső résznek tekinthető negyed.

nemsissi 2010.05.14. 12:51:41

@Mélisande: ettől azóta féltem, mióta kihirdették, hogy Pécs lesz az egyik főváros, majd "elkezdődtek a munkálatok". A programok ebben a bárban ezzel együtt nagyon jók lesznek, ennyi vigasz marad mindenképp
süti beállítások módosítása