Lusthaus

2010.05.04. 07:34 nemsissi

1560-ban a régi császári vadászterületen - ma csak Práternek hívják -, II. Maximilian császár építtetett egy vadászházat, amely később a Ferenc József korabeli elit kedvenc találkozóhelye volt, a II. Világháborúban pedig katonai megfigyelőállásként szolgált.  Az erdővel körülvett csupazöld és csupanyugis épület a Lusthaus, amit tegnap este végre felkerestem, fittyet hányva a laptopon acsarkodó tételekre meg a maláj ringgittel machináló határidős ügyletekről érdeklődő beadandóra.

Normális ember akkor megy a Lusthausba, amikor hétágra süt a Nap, de azért van annak is egy sajátos bája, amikor a tegnapi eső miatt kongó étterembe belépve, a foglalt asztalunk iránt érdeklődünk a pincértől.

A berendezés alapján az embernek az az érzése támad, hogy hamarosan csipkés napernyős hölgyek és snájdigra pödrött bajuszú, párbajra kész urak lépnek majd be az ajtón hogy elfogyasszák délutáni teájukat, miközben a kint karikázó lurkókat gardedám vigyázza. A betérőben kialakult idilli képet először a középső asztalra kitett, kifestőkkel és gyerekújságokkal megrakott Donald kacsás fadoboz töri meg, majd ehhez társul a copfos pincérfiú, akihez meg Astrud Gilberto csatlakozik a hifiből elénekelve mindenki legnagyobb örömére a Girl from Ipanema-t. A hely azonban jó és érdekes, így ezekkel a stílustörésekkel együtt is jól érzi magát az turista ember és örül neki, hogy itt lehet.

A több szintes épület étterme romantikus vacsorahelyszínként van számontartva, a rendszeresen megrendezett brunch pedig igen divatos a városnak ezt az eldugott szegletét is ismerő bécsiek körében. A konyha általunk választott salátái és előételei ízre, a vitrinbe kitett torták pedig látványra voltak igen meggyőzőek. Daniela barátnőm szerint a főételek is igen jók, így mindenképpen érdemes felszállni a 77/A jelű buszra vagy végigsétálni az öt kilométer hosszú Hauptallee-n, hogy kipróbálhassuk ezt az eldugott helyet. (Jó időben nem szabad megfeledkezni az előzetes asztalfoglalásról, illetve arról, hogy a szerda szünnap).

 

Szólj hozzá!

Címkék: éttermek helyek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása