V.O.R. - útvonaltervezés

2010.02.03. 15:08 nemsissi

Nem vagyok egy tájékozódási zseni, inkább az ellenkezője igaz (fiam ne bólogass, mert mész a sarokba!) de arra azért büszke vagyok, hogy eddig még egyszer sem tévedtem el Bécsben. Esély és alkalom persze lett volna rá, mert a lakáskeresések és különböző ismeretlen helyekre szervezett baráti találkozók könnyen adták a lehetőségeket, de van egy titkos segítőm, a www.vor.at útvonaltervezője.

Így néz ki 'üresen':

 

És így, miután kiadja a lehetséges útvonalakat: (pl.: hogyan juthatunk el a Westbahnhof-tól a Stephansdom-ig)

 

Általában több megoldást is felkínál, minden útvonalat egészben és útszakaszonként is pdf. formátumú térképre tesz, amit ki lehet nyomtatni és magunkkal vinni.

Ha megadjuk az utazás idejét is ott lent, akkor arra is van gondja, hogy figyelembe vegye az igénybe vehető közlekedési eszközök indulási idejét, és pirossal jelzi, ha aznap már az adott járat nem indul. Ha nincs ilyen veszély, akkor meg azért jó, hogy ha beírjuk, hogy hány órakor akarunk indulni, mert a járatsűrűségeket figyelembe véve kiszámolja, hogy az adott útvonallal hány perc alatt érünk célba. A gyalogos szakaszokat általában egy magassarkúban, járókerettel botladozó teknős sebességére számolták ki, - én eddig mindig jobb időket hoztam.

1 komment

Címkék: utazás hasznos útvonaltervezés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pilgram (törölt) 2010.02.04. 10:16:16

magassarkúban, járókerettel botladozó teknős sebességére :))
süti beállítások módosítása