Pár érdekes meg egy közérdekű

2010.01.02. 18:41 nemsissi

  • Kezdem először a közérdekűvel: ugyan január negyedikén Ausztriában is megkezdődik a munka, kinyitnak az üzletek is, de szerdán, azaz január hatodikán munkaszüneti nap van, így érdemes inkább egy másik napra időzíteni az árleszállítások motiválta bevásárlást.
  • Bécs belvárosának téli utcaképéhez nemcsak a konflisok, hanem a gesztenyeárusok is hozzátartoznak, ám nemrég olvastam, hogy a számuk minden évben csökken, s ma már csak 220 van belőlük, mert az emberek inkább a szupermarketekben veszik gesztenyét, - köztük én is.
  • A Császárváros BKV-jének 4000 megállója van összesen és ezeknek már 96%-a akadálymentesített. A hatóságok a hiányzó 4%-ot is túl soknak találják, ezért gőzerővel dolgoznak azon, hogy minden megálló használható legyen kerekes székeseknek és babakocsival közlekedőknek egyaránt. - Milyen jó lenne, ha a 100% elérése után nálunk is besegítenének....
  • Ausztriában nemcsak Múzeumok éjszakája van, hanem 2005 óta Templomok Éjszakája is. Tavaly több mint 700 templom volt éjjel is nyitva, 3.000 különböző programot kínáltak, és mindez 310 ezer embert érdekelt. Idén május 28-án újra megrendezik.

Szólj hozzá!

Címkék: ünnepek érdekességek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása