Handyparken - Parkolás Bécsben mobillal

2009.10.12. 15:37 nemsissi

A blogom statisztikáit nézegetve meg kellett állapítanom, hogy a rámtalálók legtöbbje a Bécsben való parkolással kapcsolatos információk után kutakodva landol "nálam", így aztán igyekszem mindent megosztani erről a témáról. A cetlikről, zónákról már írtam, arról viszont még nem, hogy miképpen lehet parkolni cetli nélkül is, mobiltelefononnal. A folyamathoz kell tudni némileg németül, de ha ez megvan, akkor igen egyszerűen működik a rendszer.

Az első lépés a regisztráció (ide kell a német tudás). Ennek keretében annyi történik, hogy összekapcsolják a mobilszámot és a rendszámot. Ezt megejthetjük az interneten vagy SMS-en keresztül és (megkérdeztem tőlük emailben meg telefonon is, tehát többszörösen megerősítették, hogy) magyar mobilszámokkal is lehet regisztrálni.

A fizetés külföldiek esetében hitelkártyával történik, amivel úgymond előre feltöltjük a virtuális bukszánkat és abból fizetjük a későbbiekben a parkolási perceket: Küdjük el sms-ben a parkolás időt jelző számot (30, 60, 90 és/vagy 120), majd várjuk meg, míg megkapjuk az erről szóló visszaigazoló smst és kész is.

A parkolás ideje egyébként meghosszabítható: 15 perccel a parkolási idő vége előtt figyelmeztető sms-t kapunk az automatától. Ha még maradni akarunk, akkor válaszul elküldhetünk neki egy újabb smst (lásd fent) és ezt ismételgethetjük az előre megvásárolt parkolási időnk erejéig. A rendszer nem tudja / nem nézi, hogy az adott városon belül mi éppen hol hagytuk a kocsit, ezért ha mondjuk  két órányi parkolást vettünk, de elmozdulunk A helyről B helyre, a két óra lejártáig B helyen is szabályosan parkolunk.

(Ha fizetés nélkül hagyjuk ott a kocsit a parkolózónán belül, de nem akadályozzuk a forgalmat és/vagy nem álltunk meg tiltott helyre, akkor "csak" büntetést kapunk, az autót nem szállítják el).

Szólj hozzá!

Címkék: parkolás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása