Reggelizőhelyek Bécsben

2009.09.21. 12:54 nemsissi

Többen írták, vagy kérdezték szóban, hogy hova érdemes mennie annak, aki szeretné kihagyni a szállodai reggelit, és elvegyülne a reggeliző bécsiek közé, (akik egyébként - különösen hétvégenként -, szívesen kötik össze baráti találkozóikat egy kellemes reggelivel).

íme hát pár javaslat:

Halle: A Museums Quartier Kunsthalle-ja mellett / alatt / fölött található étterem, ahová érdemes asztalt foglalni, mert nagyon népszerű. Nyáron kiülős helyekkel, hideg időben egymáshoz roppant közel felállított asztalokkal, ámde gyors és barátságos kiszolgálással és nagyon jó konyhával. www.diehalle.at

Neni: Waldorf írt róla bővebben, olvassátok el nála. Ha netán nem kapnátok asztalt, a Naschmarkt bármelyik éttermét ajánlom ismeretlenül is. Több ezer, szenvedélyesen odajáró osztrák nem tévedhet.

Meierei Steirereck: Erről az étteremről írtam már. A város egyik legdrágább vendéglátóhelye, ám az egyik legjobb is. A hozzátartozó Meierei-ban legalább 20 eurót kell fejenként a reggelire szánni, ami nem kevés, viszont szerintem megéri az árát. Előzetes foglalás szükséges.

The Breakfast Club: Ez az egyik kedvenc utcámban van és inkább amerikai stílusú reggelikben jeleskedik. Honlapot nem találtam, így itt a cím: 4-ik kerület, Schleifmühlgasse 12-14. Minden nap 8 órától van nyitva és hétköznap délután kettőkor, hétvégén pedig délután háromkor lehúzza a rolót.

Bárhová is menjen az ember, - ha nem csak egy zsömlét akar elnyammogni -, érdemes az előre összeállított reggelimenükből választani, mert pénztárcakímélőbb. Fejenként érdemes átlagban legalább 10-12 euróval számolni.

 

 

2 komment

Címkék: éttermek helyek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pecsabi (törölt) · http://hedgehodgy.franksharman.com/ 2009.09.21. 17:54:24

Azért egy Aida-ban ki lehet jönni 5-6 €-ból is. :)

nemsissi 2009.09.21. 21:42:35

Ebben teljesen igazad van, bár nekem az Aida mindig olyan sütis hely, ahová idősebb nénik járnak és kényelmetlenek a székek... meg túl rózsaszín is az ízlésemnek. Olyan helyeket soroltam fel, ahová tudom, hogy járnak a bécsi ismerősök, barátok és jók is. De minden tapasztalat willkommen! :)
süti beállítások módosítása