Bécs - fürdőzés

2009.04.07. 16:45 nemsissi

Még egy hónap és érettségizik a gyerek nyitnak a bécsi strandok. Május 2-ára várható, hogy feltárulnak Bécs város szabadtéri strandjainak kapui. Egy újságcikkben olvastam, hogy már javában készülnek a nyitásra, például belülről is kitakarítják az összes öltözőszekrényt. A cikkről aztán eszembe jutott egy két évvel ezelőtti strandolásom, amelyből pont az öltözőszekrények hiányoztak...

Egy itteni barátnőmmel kitaláltuk, hogy a nyári meleg elől legjobb lenne víz mellé menekülni. Egy közös ismerős tanácsára Lobau felé vettük az irányt, amelyről csak annyit tudtunk, hogy természetes tava van, amely vadregényes, de nagyon kellemes. Kicsit ki kellett autózni hozzá a városból, s a kapott eligazítás úgy szólt, hogy az út mellett tegyük le a kocsit, majd egy tíz perces erdei séta után után simán meg fogjuk találni a vizet. Kitáblázva nincs, de lesz erdei ösvény és csak követni kell az embereket, vagy kérdezősködni náluk, ha netán elbizonytalanodnánk. Ez utóbbi aztán be is következett, amikor hamarosan szembejött velünk egy hosszú szőke hajú erdei tündér girnyó csávó talpig Ádámkosztümben (mínusz fügefalevél). Sem követni nem támadt kedvünk, sem pedig nála kérdezősködni, inkább meneteltünk rendületlenül az ösvényen és igyekeztünk úgy pukkadozni a röhögéstől, hogy a ledér öltözetű erdei jelenség ne hallja meg. Nemsokára azonban nem röhögtünk többet, mert egyre több, ugyanilyen ruházatú ember tűnt fel a fák között, és hamarosan mi ríttunk ki közülük. 

Kedves jó ismerősünk elfelejtette velünk közölni, hogy a tó igen népszerű a naturisták körében, akik jó sokan voltak egyébként. 

Helyet csak a tavat megkerülve találtunk magunknak, de megérte a gyaloglást. Jobbra egy meztelen pasi gitározgatott - igen jól -, távolabb gyerekek pancsoltak, a szomszédunkban egy baráti társaság kártyázott.

A végén egész idilli délután kerekedett az egészből. A kezdeti feszengés után már vígan úszkáltunk a kacsákkal, akik szemérmesen, tollazatba öltözve tűrték a jelenlétünket.

Ha valaki kedvet kapott volna, akkor erről az oldalról tájékozódhat a megközelítést illetően.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kalandok helyek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása