Bécs, csoki - Confiserie Heindl

2009.03.24. 12:43 nemsissi

Ne érje a szó a ház elejét, hogy alkoholba hajlik ezen blog programajánló szekciója, írok én csokisat is, bár köztünk maradjon, hogy a legjobb a kettő együtt, amikor az alkohol benne sok, a csoki meg körülötte ét, de ezt csak azért írom, hogy ha valamelyik kedves olvasó eddig álmatlan éjszakákat töltött volna el azon gondolkodva, hogy mivel szerezzen nekem örömet, hát most már aludhat jól, mert a megoldás a konyakmeggy.

De lássuk Bécs első csokoládémúzeumát, amely a 1230 Wien, Willendorfergasse 2-8 címen található és amelynek neve Heindl. Van nekik 25 hasonló nevű üzletük is Ausztriában, és ők az egyik legnagyobb osztrák édességkereskedő cég, - a honlapjuk szerint.

A látogatókat a cég / gyár egyik munkatársa fogadja, s már az elején - miheztartás végett-, beléjük töm egy kis csokit, amit egy videó megtekintésével ejtőzhetnek le. A film a cég történetét mutatja be: történelmileg áttekintésre kerül a kakaó és azok a gépek, amellyel eleink a csokoládégyártás terén próbálkoztak és szó lesz a csokoládéművészetről is. (nagy ökör az, aki megevés helyett gyurmázik a csokival)

Utána jön az izgalmas rész: gépsor és gyártási folyamat. Az ilyet én órákig el tudom nézni.(Mondták is többen, hogy a) ezt nem gondolták volna rólam, b) nem vagyok normális).

A látogatás végén aztán ismét adnak csokit, mégpedig az ott helyben, a frissen készült példányokból.

A múzeum megtekintése hétfőtől csütörtökig, munkanapokon lehetséges, délután kettőkor kezdődik a vezetés, előre bejelentkezni ilyenkor nem kell. Belépő három éves kortól fizetendő, fejenként 3 euró, aminek a felét a múzeum boltjában le lehet vásárolni = még egy kis csoki.

 

Szólj hozzá!

Címkék: program helyek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása