Jó hétfő

2009.01.13. 10:16 nemsissi

Érdekes nap volt a tegnapi.

Már rögtön a metrón elkezdődtek az események: a szerelvény, amelyen a munkába "igyekeztem" az egyik megállóból nem indult tovább. Kis várakozás után a vezető elnézést kérve kitessékelt mindenkit a kocsikból, mondván, hogy rendőrségi intézkedés miatt az a szerelvény nem megy tovább, viszont fáradjunk át a másik vágányhoz, és majd onnan. Már éppen nyúltam a mobilomhoz, hogy értesítsem a főnököt a sajnálatos késésemről, amikor is befutott egy metró amivel aztán minden ment tovább ahogy kell. Még most sem ocsúdtam fel, hogy ezt akkor most így hogy? Semmi félórás várakozás, zéró tumultus, pótlóbusz nuku? Csak úgy megoldják ott helyben? 

Aztán este meg elmentünk egy felhőkarcolóba, annak is a harmincadik emeletére és videókonferenciáztunk egyet a Prágában, Budapesten, Varsóban ülő kollégákkal. (Bukarestben még nincs kiépítve ez a cucc, így őket csak felhívni tudtuk). Az egész nagyon futurisztikus volt, mivel életnagyságban látszódik minden résztvevő, és úgy van az egész kiépítve, hogy olyan hatást kelt, mintha mindenki egy asztalnál ülne:

 

Jó kis móka így találkozni a kollégákkal, de azért személy szerint én jobban szeretem, ha skype-on konferencia-beszélgetünk, mert akkokr az unalmasabb részeknél tudok játszani a telómon.

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

becsibacsi 2009.01.13. 13:36:48

A (becsi) metrorol: azert ez nem teljesen ilyen egyszeru, hogy senki sem kesik. Valaki mindenkepp sziv a dolgon. Ilyenkor ugyanis azt szoktak csinalni (van tapasztalatom benne), hogy 2-3 allomasnyi szakaszon a masik vaganyon megy a jargany. (Ennyi kozonkent vannak valtok, amellyel at tudjak terelni a forgalmat a masik vaganyra). A bokkeno az, hogy az ellenoldali szerelvenyek is a masik vaganyon kozlekednek. Azaz ezen a 2-3 megallonyi szakaszon csak felvaltva tudjak atpaszirozni az egy darab vaganyon a ket iranyu forgalmat.
Arrol nem is szolva, hogy ilyenkor az is sziv, aki lemegy a megszokott megallojaba, aztan bemondjak, hogy a masik vaganyrol megy a metro. Tehat usgyi, fel a metrobol, at a tuloldalra, aztan futas lefele.

Egyebkent ez az un. rendorsegi intezkedes sajnos eleg gyakori, altalaban ongyilkost jelent. :(
(Neha ugy is fogalmaznak, hogy hirtelen megbetegedes, rosszullet miatt.)

nemsissi 2009.01.13. 13:44:47

köszi a kiegészítést. ezzel együtt nekem olybá tűnt, hogy a félóra múlva érkező pótlóbuszos megoldás helyett, amit a BKV szokott megoldásként alkalmazni, sokkal flottabbul oldották meg a helyzetet. - Itt a szó amit használtak Polizeiersatz volt.
süti beállítások módosítása