Bio Bécs

2008.11.17. 14:02 nemsissi

A keresőkifejezések, amelyekkel rámtaláltak arra engednek következtetni, hogy többeket érdekel, hogy hol van Bécsben biobolt. Akkor írok most egy kicsit erről.

Először is minden élelmiszer üzletben lehet kapni nagyon sok bioélelmiszert, legnagyobb megrőkönyödésemre még a Hoferben is, ami nálunk ugye az Aldi.

Pont szombaton mentem be egy Hoferbe, mert kiváncsi voltam, hogy milyen is egy belülről, milyen a választék, stb., és bizony voltak biotermékek is. Vettem is répalevet és grépfrút direkt-levet; ez azt jelenti, hogy nem koncentrátumból felvizezett dzsúzról van szó, hanem úgy töltik a gyümölcs levét az üvegbe, ahogyan azt kipréselték. (Azóta meg is kóstoltam mind a kettőt és mondhatom, hogy nagyon finomak). A Hoferben egyébként kevés fajta biotermék kapható, ennél lényegesen nagyobb a választék az itthon Plus-ként ismert, Bécsben Zielpunkt-nak hívott üzletekben, amelyek kategóriájukat tekintve az olcsóbb, kvázi diszkont vonalat képviselik, bár annyira nem fapadosak, mint a Hofer/Aldi.

A Spar-okban a nálunk is ismert biotermék vonal kapható, csak sokkal többféle, míg a Billa és a Merkúr a "Ja!...natürlich" márkenév alatt árul rengeteg fajta bio enni- és innivalót, s ezeket a képen látható kismalaccal hirdeti. Ez utóbbi két üzletláncban külön pult van a biozöldségeknek és gyümölcsöknek, míg a Zielpunkt/Plus csak néha kínál ilyesmit, és akkor is a többi zöldséggel egy pulton.

Ha valaki mindenképpen teljes egészében bio boltba akar menni Bécsben, annak javaslom a Bio Maran üzletláncot, mert ott aztán olyan termék-kavalkád és -választék van, hogy győzze az ember idővel meg pénztárcával. A Meran MINDEN termékfajtából TÖBBfélét tart, külön sajt- meg húspult, pékáru, kozmetikumok, készételek, mélyhűtőpult, alkoholos italok, rágcsák, meg amit még el lehet képzelni.

Aztán a Staudigl reformháznak van egy olyan kozmetikai üzlete, amelyben kizárólag biokozmetikumok kaphatók. Bent még nem jártam, csak elsétáltam előtte. Daniela onnan veszi az arckrémét és azt mondja, hogy az olcsóbb árfekvésűek is nagyon rendben vannak.

A fentieken kívül persze még számos üzlet szakosodott biotermékek árusítására, lásd pl a Reformhaus, sőt vannak úgynevezett natúrfodrászatok is, akik a káros kemikáliák helyett természetes anyagokkal festik és kezelik a kuncsaft fején a hajat.

1 komment

Címkék: bio üzletek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anikó Darvas 2014.11.16. 12:55:49

Kedves Bécsi Létező,

segítenél paleos boltok felkutatásában, esetleg van már tapasztalatod?

Köszönettel,

Darvas
Anikó
süti beállítások módosítása