tubi-tubi-tubi

2010.08.24. 23:57 nemsissi

Ha a szenvedélyből rongyosra olvasott Mary Poppins könyvekben nem lett volna a Madaras Asszony ("etessétek a galambokat, csak két penny minden csomag"), ha családom két (férfi) tagja nem utálná szenvedélyesen a galambokat, valamint ha a WU- levelezőlistán nem folyt volna pár hónapja szenvedélyes vita arról, hogy miért kell írtani ezeket a madarakat, és miért nem, akkor érdeklődés hiányában azonnal túlgörgetek azon a cikken, amely arról szólt, hogy Meidling, -azaz a 12. kerület - önkormányzati hivatala a padlásán kísérleti galambdúcot rendezett be. A fenti szenvedélyességek miatt azonban a hírnél ragadtam és a következőket tudtam meg:

A sok galamb nem bécskompatibilis, így a város megpróbálja irányítása alá vonni a cikk által csak "a levegő patkányainak" hívott szárnyasokat,, amelyekből 130-150.000 röpdös a Császárvárosban. Ha a romantikus turbékolás feltalálói hagyják magukat ráncba szedni, akkor az összes városi peremkerületre kiterjesztik az önkormányzati galambdúcok intézményét, amelyekben az a születés-szabályozási módszer, hogy műtojásokra cserélik le az igaziakat.

A galambok ellen felhozott érvek, (zaj, kerti- és balkonnövények megdézsmálása, fertőzések, stb.), arra ösztönözték a városvezetést, hogy az állatvédelmi törvényt, meg a sikeres augsburgi példát szem előtt tartva, egy minden érintett által elfogadható megoldást találjon.

A mesterséges galamblakhely egyik előnye, hogy a madarak nemcsak éjszakáikat, hanem nappalaikat is ott töltenék, mivel a helyben kapott ennivaló maradásra bírná őket, s ezzel egy időben a nem kívánt helyre potyogó ürülék problémja is megoldódna, hiszen az emiatt a galambdúcon belül hullana alá. További örömforrás, hogy a "gerlehotelnek" is titulált alkalmatosságokban redszeresen takarítanának-, amelynek köszönhetően nemcsak a városban tipegő galambok, hanem az általuk terjesztett paraziták is megfogyatkozatnának. A rendszer kitalálói  a nemzetközi tapasztalatokra hivatkozva úgy vélik, hogy érezhető eredmények fél éven belül várhatóak majd, mivel ennyi időbe telik, míg a galambok állandó lakcímként kezdik kezelni a számukra felkínált önkormányzati bérlakásokat.

- Engem már csak az érdekelne, hogy mi lesz az elkobzott tojásokkal, illetve hogy mi a dúcokban betöltött állás német neve.

2 komment

Címkék: érdekességek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása