Önkiszolgáló étterem másképpen: XO-Noodles

2010.08.13. 12:09 nemsissi

Ha az aktuális evészavar diéta miatt délig csak gyümölcsöt lehet enni, az ebéd zsákmány; ha a délelőtt különösen eseménytelen, akkor az ebéd megváltás. Ha valamelyik barátommal költöm el, az ebéd örömteli társas esemény, ha reggel óta ki sem látszom a munkából: pihenés. Ezenfelül nincs az a fogyókúra, amiben ne szerepelne a déli étkezés, így Boborjánhoz hasonlóan az én kedvenc ételem is az ebéd.

Mivel két éve dolgozom a főleg turistákra szakosodott belvárosban, az összes ebédelő helyet kipróbáltam már a lustasági körgyűrűmön belülre esők közül. Egy év után, nihilistább napjaimon felváltva untam őket, - ilyenkor irodaköltözésről álmodoztam. Aztán megnyílt a XO-Noodles és most egy darabig akár maradhat a cégünk ott, ahol van.

 

Az (otthoni kínai kajáldákhoz még csak véletlenül sem hasonlító) ázsiai étterem vagy büfé nem ritkaság Bécsben, ám a XO-Noodles valami újat hozott, és én egyből megszerettem a koncepciót, mivel egyesíti magában mindazt, amit egy ebédtől elvárok: legyen gyors, finom, jó árú, változatos, 5 percen belül el lehessen érni, és adjanak enni elvitelre is.

Az étkezés menete egyszerű, ám nagyszerű: kiválasztunk egy alapot, (a fenti kép jobb alsó sarkában látható "A" oszlop) amely egytől egyig 4,9 euróba kerül, és lehet rizs, tészta, zöldség, leves. Erre választunk akárhányat a "B" oszlopból, amely fajtától függően árazott (hús, hal, tofu, rák, zöldség, stb.), végül pedig kérünk rá egy szószt az ingyenes "C" oszlopból. Miután így összeállítottuk az ebédünket, fizetünk, kapunk egy számot és szerzünk egy asztalt (emelet is van). Mindeközben a nyílt konyhában tevékenykedő szakácsok elkezdik megcsinálni az ebédünket az alábbi videón is látható boszorkányos gyorsasággal. Pár perc várakozás után a fali kijelzőn megjelenik a kasszánál kapott számunk, s ezután már csak el kell menni az ételért a pult kaja-kiadó részéhez, majd elmerülni az evés élvezetében. Az adagok tisztességesek, pincérre nem kell várni, az ételek mindig friss alapanyagokból készülnek, nagyszerűségükről egy elismert itteni "sztárszakács" Wini Brugger gondoskodik. A videó ugyan ötperces, de megéri az időráfordítást, mert kisebb főzőtanfolyamnak is elmegy.

Igaz: szerencsésebb jólakottan megnézni...

4 komment

Címkék: éttermek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juciutja · https://www.juciutja.blogspot.com 2010.08.14. 11:14:21

Anno a tanacsodra kerestem meg Becsben a happy noodles-t, azota is imadom!:) koszi az uj tippet...
juci

nemsissi 2010.08.14. 14:14:22

@juciutja: nagyon örülök! ha a Boldog Tésztákat szereted, akkor a XO-t még jobban fogod. Majd azért meséld el, hogy hogy tetszett :)
süti beállítások módosítása