Parasztgolf

2010.08.09. 10:49 nemsissi

Az előző bejegyzés értelmében mára kigondolt, '-én-leszek-a-bérlőd-nem-más' hatású öltözékem a felkelés után egy perccel már dugába is dőlt, mert odakint esett. Körömcipő helyett leginkább gumicsizmát kellett volna húznom, de abban nem megy az ember főbérlőt hódítani. Abban, pontosabban azzal parasztgolfozni megy.

A parasztgolf célja a környezetvédelem és szolidaritás támogatása. A SOL egyesület által életrehívott projekt az ízléses (khm...), szolidáris és környezettudatos életstílusra szeretné felhívni a figyelmet. Ez az életörömmel teli játék számos lehetőséget nyújt az egyesület filozófiájának kreatív megjelenítésére. A parasztgolfot túlnyomórészt bio-gazdaságokban rendezzük meg. (...) A játékot gumicsizmával játsszuk, amellyel célba kell dobni és amivel kisebb akadályokon is túl kell jutni.

A játékosoknak például zománcos vájdlingba, kiszuperált teknőbe kell gumicsizmát hajítani, vagy meg kell próbálniuk eltalálni egy rozsdás kolompot. Nem is szaporítanám a szót, hiszen van róla mozgókép is (figyeljük meg a StarWars-t idéző zeneválasztást):

 

A 'sportág' saját nemzeti bajnoksággal is büszkélkedhet, s már csak ötöt kell aludni a Bécsi Parasztgolfjátékokig, amelyet augusztus 14-én és 15-én rendeznek meg, s ahová Taiwanról és Kanadából is várnak parasztgolfmestereket.

Ha valaki további részleteket szeretne megtudni, akkor látogasson el a hivatalos weboldalra.

3 komment

Címkék: program érdekességek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemsissi 2010.08.11. 16:18:51

ezt Haynau írta, de valamiért nem jelent meg a kommentje:
"Ha valaki nem ismeri ezt a "sportot", könnyen gondolhat a cím alapján akár felspoilerezett-felmatricázott, bömbölő zenétől (?) remegőkarosszériájú, jellemzően "ősbécsi" proli, netalán jugoszláv vagy török ifjonc által vezetett Volkswagen-ekre is... ;)"

Haynau (Sons of Monarchy) 2010.08.12. 14:40:11

Hach, már idéznek is. Ez már a híresség, kérem szépen?

nemsissi 2010.08.13. 12:20:43

@Haynau: azért nem egészen. csak kihagyott a blogmotor, és egy idézet erejéig helyettesítettem :)
süti beállítások módosítása