Torkos luxus - Restaurantwoche

2010.06.27. 11:56 nemsissi

Holnap kezdődik Bécsben egy, a Torkos Csütörtökhöz hasonlító kezdeményezés, ami azonban nem egy napig, hanem egy egész hétig tart. Különbség még ezen felül az, hogy csak bizonyos éttermek vesznek benne részt: a huszonöt legjobb. (Vagy legalábbis huszonöt a legjobbak közül). A kulináris kalandozásra lehetőséget és indokot adó 'esemény' a fantáziátlan Restaurantwoche nevet kapta, amiért valószínűleg kárpótol az ételek minősége.

Június 28-tól kezdve tehát egy héten keresztül (július 4-ig), kétfogásos ebédmenüt kaphatunk 12,5 euróért, illetve háromfogásos vacsoramenüt ehetünk 25-ért olyan éttermekben, mint a Yohm, a Huth, az Ella's a Vestibül, vagy az Indochine, melyről már nálam is született egy poszt.

Persze lehet mondani, hogy ezek az árak még így, kedvezményesen is magasak, de ha úgy nézzük, hogy egy adag egytálétel rohanós, talponállós helyen öt euró fölött kezdődik, és az átlagos ebédmenüket 8-9 euróért mérik, akkor az ínyenc kétfogásos déli menü ennyiért szerintem jutányos. Arra még ügyelni kell, hogy ital és szervíz díj nem foglaltatik az árban, illetve a A Gaut Millaut által két sapkánál magasabbra rangsorolt éttermek ebédnél 5, vacsoránál pedig 10 eurót rádobhatnak pluszban a számlára.

Asztalt foglalni, maximum nyolc főre, a weboldalon keresztül lehet, úgymond valós időben, amiről azonnal visszaigazolást kapunk emailen. Ha valamelyik étterem nem jelenik meg a foglalási listán, az azt jelenti, hogy ott nincs már szabad asztal. Lemondani, vagy módosítani szintén csak ezen a honlapon keresztül lehet, az étteremmel közvetlen kapcsolatba lépve nem.

2 komment

Címkék: éttermek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mélisande · http://melisandegyuruje.blog.hu 2010.06.28. 15:28:35

A Torkos csütörtökön általában elég gyatra vendéglők találhatók a listában...

nemsissi 2010.06.28. 15:30:29

@Mélisande: Lehet, nem próbáltam soha, csak a Homáron olvastam a rosszabbul sikerült élményekről.
süti beállítások módosítása