Egy osztrák közkórház belülről

2010.03.18. 09:55 nemsissi

Nem tudom, hogy bánjam, vagy örüljek, hogy ebben a posztban nem a saját élményeimről lesz szó. Waldorf hívta fel a figyelmemet egy cikkre, amelyből idemásolok egy részt.

"A kórtermekbe az orvos, a nővér, de még a takarító is úgy jött be, hogy előbb kopogott, azután megvárta, míg a beteg azt mondta, tessék. Magyarországi kórházban sosem tapasztaltam azt, hogy egy ügyeletes orvos bemutatkozott volna. Másnap ott állt előttem egy, nyújtotta a kezét, aztán elmondta, tegnap ő operált, és részletesen beszámolt a műtétemről. Itthon ahhoz voltam szokva, tűrni kell, hogy a műtéteket fájdalom előzi meg, és az is követi. Amstettenben meg azt magyarázták, a fájdalom nem jó, mert úgy az ember sokkal nehezebben gyógyul. "

A teljes cikk itt olvasható

3 komment

Címkék: közkórház

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wiener 2010.03.22. 18:41:44

hosszasan lehetne taglalni a különbségeket a magyar és osztrák állapotok között
jó téma az egészségügy
tényleg elképesztő mennyire más az élet itt

persze otthon is vannak akik jól élnek
kb. azok akik miatt mindenki más rosszul él...

nemsissi 2010.03.23. 21:52:58

@wiener: írhatnál róla bővebben is, én magam nem láttam még szerencsére osztrák egészségügyet közelről, márha a mentős haverom nem számít annak.

örülök minden topikhoz íllő, a témáról információt szolgáltató, Magyarországot nem anyázó kommentnek
süti beállítások módosítása