Schnitzelhaus

2010.02.23. 14:36 nemsissi

  • ha valakinek transzzsírra támad kedve,
  • ha utálja, hogy pincér szolgálja ki, de nem szeretne állva kolbászt enni mustárral szabad ég alatt,
  • ha az asszony ultizni ment a barátnőivel és a férfigyomor magányosan korog,
  • vagy ha valaki csak képekre bökdöséssel tud magának ételt rendelni szegényes némettudás miatt,

akkor ajánlom a Schnitzelhaust, ami az osztrákok válasza a McDonalds-ra.

Az első, 1989-ben megnyitott egységük még csak egy kioszk volt, de az azóta eltelt 21 év alatt sorra nyitották az újabb, immár asztalokkal és székekkel ellátott egységeiket és jelenleg "több mint negyven étteremmel piacvezetők a rántotthús ágazatban".

Megmondom őszintén, akárhányszor elhaladok egy ilyen Schnitzelhaus előtt, és meglátom a csalogatásnak kitett sima, illetve emeletes Cordon Bleu meg a választékot képező egyéb ételek fényképét, egyből egy élelmiszeres mélyhűtőpult, némi nátriumglutamát, bőrke, meg az ipari szalonna jut eszembe. Tudom: nem kéne mélyhűtött húspogácsák zacskóit olvasgatnom bevásárlás közben. Ezzel persze nem azt akarom sugallni, hogy az osztrák gyorsétkezdelánc ilyen méltatlan összetevőkből készítené ételeit. Az ételfotóik viszont nekem furák.

A honlapot böngészgetve még annyit tudok róluk elmondani, hogy Bécsben házhozszállítást is vállalnak, és annak, aki betér hozzájuk, mindent frissen, hangsúlyozottan osztrák alapanyagból, a vevő szeme láttára sütnek ropogósra. 

16 komment

Címkék: éttermek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemsissi 2010.02.23. 14:38:38

Ezúton buzdítanék minden olyan olvasót, aki már evett náluk, hogy ossza már meg élményeit velem egy komment erejéig, ugyanis én még sosem próbáltam őket, addig viszont nem igazi egy poszt, amíg személyes élmény nincs benne.

Danke schön im Voraus!

Bécsi_Nikol · http://unserwien.blogspot.com/ 2010.02.23. 15:46:04

He-he! Nem vagyunk egyedül. :-)
Mi sem mertük még megpróbálni... Pedig a lányaim egy időben nagyon kapacitáltak. De felénk valahogy nincsenek tele vendégekkel.

LiBerti 2010.02.23. 18:02:39

Én már többször ettem Schnitzelhausban (pontosabban vettem ott elvitelre kaját), és szerintem teljesen rendben van, nekem legalábbis ízlett. Az ár-érték aránya mindenképpen nagyon jó. Valóban frissen sütik ki a húst: az eladó kiveszi a húst a hűtőből (nem mélyhűtőből!), bepanírozza, és megy az olajba (a hús, nem az eladó). Azért nem szoktak sokan lenni, mert a legtöbben elvitelre kérik az ételt. Házhoz is szállítanak, de azt még nem próbáltam ki.
Ajánlom az ananászos Cordon Bleu-t, nekem bejött. A parasztos Cordon Bleu viszont nem az én ízlésem.
Sajnos már három hete nem lakom Bécsben, és a Schnitzelhaus kifejezetten hiányozni fog. Meg a Ströck, meg az Anker...

Pilgram (törölt) 2010.02.24. 13:09:07

@LiBerti: a ströckös fánkok naggyon jók :)

az ankerben meg a sajtos sonkás szalámis bagett (asszem Gusto a neve, Ratatouille után szabadon?:)

LiBerti 2010.02.24. 15:13:45

@Pilgram: Én az Aboriginesweckerlnek vagyok/voltam nagy híve. De nem panaszkodom, mert péksüteményekkel itt Franciaországban is jól el vagyok látva.

nemsissi 2010.02.24. 16:18:29

offoló pákosztosok gyülekezete!!! (Mars a pékes posztra!) :)

LiBerti 2010.02.24. 20:10:01

@nemsissi: Pékes poszt? Milyen pékes poszt? :-)
De ugye hamarosan összeszeded minden bátorságodat, és elmész egy Schnitzelhausba?

Bécsi_Nikol · http://unserwien.blogspot.com/ 2010.02.25. 07:48:03

Bocsi, de szerintem a Groissböck-ös fánk a legjobb! :-)
Na, megyek megkeresem a pékes posztot.

nemsissi 2010.02.25. 09:34:23

@LiBerti: itt van: nemsissi.blog.hu/2008/09/11/kaja_20
Még a kezdeti időkből, amikormégcsak a család meg a barátok olvastak. (Holnap kikérdezem!)

LiBerti 2010.02.25. 14:06:15

@nemsissi: Tanítónéni kérem, elolvastam a leckét! Ugye a macis kenyér (buci maci?) a lényeg? És kapok egy ötöst, ha a macis kenyérből és a Schnitzelhausos bécsi szeletből csinálok rántotthúsos szendvicset?

Bécsi_Nikol · http://unserwien.blogspot.com/ 2010.02.25. 16:11:22

Kéremszépen én is elolvastam.
Nálunk meg még kiegészíteném "Felber" lánccal is.
www.felberbrot.at/

Bécsi_Nikol · http://unserwien.blogspot.com/ 2010.02.25. 16:12:49

A mondat helyesen csak ennyi:
"Én meg még kiegészíteném "Felber" lánccal is." :-)
Valami mást kezdtem el írni.

nemsissi 2010.02.25. 16:30:06

de könyörgöm, ha pék, akkor miért nem odaírod? ha meg moderálok énvagyok a gonosz tantónéni

Bécsi_Nikol · http://unserwien.blogspot.com/ 2010.02.25. 16:44:40

Igeniskéremszépen, oda is beírtam. :-)
És moderálhatsz, nyugodtan, mert a megfelelő helyen van már a komment.

Haynau (Sons of Monarchy) 2010.03.16. 13:36:32

Én már voltam Schnitzelhaus-ban (ja, a szegény bírósági gyakornoknak sem pénze, sem ideje), nem mondom hogy rossz lett volna - sőt, az árhoz képest kimondottan jó - de amikor megláttam a forró olajos fritőzt és elgondolkodtam azon, mennyi borzalom rejtőzik abban az olajban, kicsit elment az étvágyam. Jó, tudom: nem gondolkozik, zabál! De ez nekem valahogy nem megy. Legközelebb max. házhoz szállítva fogom kérni, mert ezek szerint a Schnitzelhausra is vonatkozik a mondás: "Wer Wurst, Leberkäse oder Gesetze mag, sollte nicht dabei zuschauen, wie sie gemacht werden." Legutóbbihoz már munkám kapcsán is közöm van, akkor legalább a másik kettővel kíméljenek meg...