A fa útjai

2010.01.06. 00:52 nemsissi

Máig illett a karácsonyfát háziőrizetben tartani, innentől kezdve lehet a magyar hagyományokat követve kivágni az ablakon, vagy osztrák módi szerint elballagni vele a lakóhelyhez legközelebb eső gyűjtőbe.
 
A Rathaus előtt felállított nyolctonnás óriásfenyőt is lebontják a napokban és miután egy faüzemben lécekké változtatják, madárházikókat fognak belőle csinálni a gyerekek egy erdei iskolában. A Schönbrunn előtti fa még négy napig lesz függőleges, utána arrébb viszik egy házszámmal és a kastély melletti állatkertben odavetik az elefántok elé játszani, illetve uzsonnának.
 
Bécsben egyébként 470 ex-karácsonyfa átvevőhelyet állítottak fel, amelyek már december 25 óta (????) nyitva vannak. Ez persze nem jelenti azt, hogy minden bécsi oda is viszi őket, de minden évben nő a leadott fák mennyisége, ami biztató. A leadott tűlevelűek egyébként egy biomasszát gyártó üzemben végzik, ahol aztán fűtőenergia lesz belőlük.
 
És most énekeljük el együtt...:
 




 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása