Boldog tészták

2009.11.20. 23:58 nemsissi

Amikor még a kilencedik kerületben, B barátnőmnél csöveztem, szorgalmasan gyűjtögettem a postaládájába és ajtaja elé dobált olyan szórólapokat, amelyen éttermek ajánlgattak házhoz szállítást. Egyik motivációm a kíváncsiság volt. Szerettem volna megtudni, hogy hányféle náció konyhájából válogathatok, milyen árakon lakhatok jól, és egy hónap alatt hány darab ilyen papírdarabbal ajándékoznak meg. A gyűjtögetés másik oka pedig egy esetleges zord jövőre való bölcs és előrelátó felkészülés volt, ugyanis nem lehet azt tudni, hogy mikor éhezem meg egy olyan pillanatban, amikor a közértek már bezártak, és a hűtő üresen ásít rám, amikor feltépem az ajtaját.

Azzal viszont nem számoltam, hogy mind a tizenkilenc étterem, amelynek a szórólapját begyűjtöttem este tizenegykor bezár, így éjfél előtt valamivel már nulla esély van kaját rendelni. Gondolom ez nemcsak annak a kilencedik kerületi háznak a tájára jellemző, így talán általánosító jelleggel kijelenthetem, hogy a Császárvárosban késő este ennivalóhoz jutni kizárólag a virsli- és pizzás standokon (meg a benzinkutakon?) lehet. Gondolom, hogy a bécsi éjszakában közlekedők, dolgozók, valamint a partiarcok eléggé unhatják ezek kínálatát,  így megörülhettek, amikor pár hónapja megnyílt a Schwedenplatzon található, ázsiai gyorsétteremként definiálható Happy Noodles.

Olyat kínál, amire alapvetően minden éhes ember vágyik: finomat, frisset, gyorsan és olcsón.

A nagydoboz zöldséges tésztájuk, amiben azért inkább a tészta dominál, 2,9 euró és elég emberes adag. Kaphatóak még ezen felül náluk a Bécsben szokásos ázsiai variációk: csirke, kacsa, lazac rizzsel, zöldséggel vagy tésztával. A teriyaki szószos lazacuk nagyon finom volt, a többit egyelőre még nem kóstóltam, de a neten fellelhető értékelések pozitívan nyilatkoznak a helyről.

A legdrágább meleg fogás 4,5 euró, ezt még überelheti, ha valaki a szintén frissen készülő sushi vagy maki variációkból vásárol. A rendelést két ember veszi fel, - ők tudnak pár szót németül. A többiek körülöttük főznek a gőzölgő vaslapokon kavarva a piruló hozzávalókat. A képen talán nem látszik jól, de sörből is vagy ötféle hűsöl a hűtőben, azaz mindenki boldog, aki itt fogyaszt: a szomjasok, az éhesek, a tulaj és persze a tészták is.

 

Szólj hozzá!

Címkék: éttermek helyek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása