Artúr örülne

2009.10.27. 13:50 nemsissi

A Gombóc vezetéknevű. Ő csak külön ette a szögletest meg a kereket, ám most megteheti egyben: kapható a kerek szögletes csokoládé. Úgy hívják, hogy Mitzie Blue.

Bio termesztésű, fair trade kereskedelem útján beszerzett alapanyagokból gyártott, kézzel készített.

24 féle variáció van belőle: a 25%-os kakaótartalmú tejcsokoládétól kezdve az epénrúgó 80%-oson át, a szójatejes laktóz- és gluténmentes változatig.

A kerek alap-alakot 6 különböző mintázat alapján négyszöglesítik és vásárláskor nem lehet tudni, hogy melyiket rejti a környezetbarát, élelmiszerfestékkel nyomtatott csomagolás.

A gyártó az a Josef Zotter, akinek a csokijaiba első bécsi látogatásom alatt azonnal beleszerettem, és akinek csokoládémanufaktúrájában a bean-to-bar alapján dolgoznak, azaz a kakaóbab pirításától a csomagolásig, az egész folyamatot végigcsinálják. Az ízvariációk meghökkentőek és mennyeiek: sajtos-diós-szőlős, mákos-marcipános, datolyás-mentás, goojibeer-szezámos, stb. A lényeg, hogy sok legyen belőlük.

Csak mellékesen említeném meg, hogy a blogíró nagyon csúnyán lekenyerezhető a csilissel meg az étcsokissal. De pszt! - ezt nem tőlem tudjátok...

4 komment

Címkék: bio

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

perger.laszlo · http://www.rejtelmek.hu 2009.10.27. 14:48:58

Hmm, töprörtyűs-fahéjas, pénteken voltunk a gyárban. A szag erős, megül a ruhában. Van magyar audioguide, igaz, olyan lelkes-csöpögős. Egyébként kihagyhatatlan, de az időpontra jelentkezni kell.

nemsissi 2009.10.27. 15:36:29

@perger.laszlo: oh tényleg, akartam is írni, hogy van gyárlátogatás. köszi a kommentet!!!

hma 2009.10.27. 18:37:30

asztalméretü esetnén más artúr is örülne (-ült volna)... nekem ezt kapcsolta a relé odabenn a kép meg az artúr láttán... dehát törifaktos voltam, vagymi :D

nemsissi 2009.10.27. 18:55:45

@hma: elszúrtam a nevelésedet. túl sok törikönyvet olvastál és túl kevés pompom-ot néztél. zzzut!!!
süti beállítások módosítása