bécsi szeletkék

2009.10.19. 10:36 nemsissi

¤ Ha esetleg hobbivandálok is olvasnák a blogot: November elsejétől az úgynevezett Waste Watcher  (szemétkommandó) mellé egy hetven emberből álló, bírságolási joggal bíró, közösségi rendfenntartó csoport-ot állít csatasorba a Wiener Linien (bécsi BKV). Ezekben a napokban folyik az egység tagjainak kiképzése, akiknek az lesz a dolga, hogy az ellenőröket és a peronügyeleteseket kiegészítve a közlekedési hálózat egészén járőrözzenek.

 

¤ A bevándorlók fiatalító hatással bírnak: A Statistik Austria egyik tanulmánya szerint Ausztria lakossága 2050-re eléri a 9,5 milliót, amelyből Bécsnek két millió fog jutni, ahol az előrejelzés számai szerint, a legalacsonyabb lesz az átlagéletkor (jelenleg 41 év), mivel a bevándorlók okozta demográfiai hatás miatt pozitív születési ráta várható.

 

¤ Számomra kicsit gyomorforgató, de a blogolvasókért mindent: megtudtam az újságból, hogy hol lehet a Császárvárosban elsőosztályú lóhúst kapni. Akik a pacikat nem a fiákerek előtt szeretik tudni, hanem a hasukban, azok a Gumprecht Hentesboltban tudják a paripasztékhez valót megvenni. Üzletileg biztos logikus árukapcsolásként nemcsak hentesboltban, hanem lókereskedésben is utaznak. (jajj)

 

¤ Ha már evés: itt is van Netpincér (www netkellner.at) és ugyanazok csinálják, akik otthon, a weboldal dizájnja is azonos a magyaréval.

 

Szólj hozzá!

Címkék: érdekességek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása