Orlando di Castello

2009.09.24. 12:05 nemsissi

Bécs egyik legújabb éttermének felületes és szokás szerint szubjektív bemutatása következik.

Most éppen abban a fázisban van, hogy mindenki el akar ide menni, hogy kipróbálhassa, és nemegy újságban olvasható róla kritika. Szóval ezzel a poszttal most őrületesen aktuális vagyok.

A hely egyik nevezetessége a dizájn. Engem roppantul nyomasztott, bár meg kell hagyni, igen egyedi és nem követi az eddig oly divatos barna-fém minimál trendet: úgy néz ki, mint egy óriási babaház, esetleg kozmetikai szalon. A hely nem túl tágas, mégis háromféle teret alakítottak ki benne, háromféle 'stílusban'. Az uralkodó szín leginkább a fehér, amely szerintem a bekoszolódás örök törvénye értelmében az idő előrehaladtával mákostészta színűre vált majd.

A gasztronómiai kínálat ugyanolyan különleges, mint az enteriőr. Sütifronton kerültem vele közelebbi kapcsolatba a Black Beauty nevű csokis-karamellás lórugáson keresztül. Az étlapon a desszerteknek csupán a fantázianevük olvasható, így el kell zarándokolni a képen is látható vitrinhez, hogy tudni lehessen melyik név mit takar. Az étcsokoládé iránti szenvedélyem választatta velem a kb 4 cm magas, 2 cm széles, és 9 cm hosszú tortácskát, amelyen két tömött étcsokigömbnek látszó díszítés trónolt. Az első golyó átszellemült átharapása után kellett rájönnöm, hogy odabent folyékony karamell rejtezik, fedezve havi cukorszükségletem 250 %-át. És akkor a tortából még nem is haraptam ugye...

A konyhafőnök Martin Piker, aki itt az ismertebb chef-ek közé tartozik. Alkotott például "Reggelit pohárban", ami pácolt halra rétegzett tormás-tojásfehérjés habot, tejfölt és kaviárt jelent. De vannak hagyományosabb ételek is.

Akármit is rendelünk, abban biztosak lehetünk, hogy a tálalásra használt poharak, tányérok, evőeszközök szokatlan formájúak és egyediek lesznek. A számla ezüst színű bugyorban érkezik és sajnos fog, de a kezünkről könnyen le lehet mosni a nyomát.

Szólj hozzá!

Címkék: éttermek helyek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása