Kahlenberg és Hütte am Weg

2009.08.05. 16:15 nemsissi

Vasárnap nem elégedtem ám meg annyival, hogy reggel strandon voltam, délben pedig Trenyóékkal költhettem el az ebédemet. Többet akartam, és ez a több Daniela javaslata alapján egy kis kirándulás lett a Kahlenbergre.

Kahlenbergre Grinzingen keresztül lehet eljutni, olyan út vezet oda, mint amikor kocsival megyünk a Libegőhöz, azaz kanyargós és erdei, és az emelkedőkből arra következtetek, hogy télen hólánc nélkül esélytelen a feljutás. A kanyarok  végén egy méretes parkolóhoz érünk és a kocsiból kiszállva, némi séta után jobbra ezt találjuk:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

balra pedig ezt:

 

A jobbra ez egy hotel és egy terasz, amelyről a fent látható panoráma tárul a szemünk elé, amelyet fel lehet turbózni azzal, ha az ember a szállodal teraszán mindenféle inni- és ennivalókat vesz magához.

A balra ez egy 8 percnyi, erdei úton elérhető vendéglő (Hütte am Weg, vagy Josefinenhütte), amelyről sajnos csak ezt a képet találtam. A lényeg azonban pont mögötte van: egy árnyas kerthelység, ahol egy rét mellett, az erdő ölelésében lehet enni, inni vagy egyszerűen csak mélázgatni. Az árak vállalhatók, a személyzet nagyon kedves és azzal kezdi az ismerkedést, hogy elsorolja, aznap mi mindent lehet a szabadtéri, faszénes grilljükről rendelni. A kirándulás végeztével azonban vigyázzon az, aki este hét körül ballag visszafelé a kocsijához és/vagy a 38/A jelű busz megállójához, ugyanis az úton komoly létszámú szúnyoghordák próbálnak a sétálókon megvacsorálni.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása