Bécs 'legszebb' kiülős helyei

2009.07.07. 15:04 nemsissi

Mondhatnám úgyis, hogy Schanigarten, de hát az nem szép szó. Ennél már az idétlen kiülős jelző is jobb. Egy kicsivel.

A jó idő beköszöntével Bécsben is jobban szeretnek a népek szabad térben kvaterkázni, ezért egyre másra szaporodnak a járdára kitett székek és asztalok, ahol a vendégek kapnak a rendelésük mellé egy kis porral kevert benzingőzt is gratis.

Vannak persze olyan helyek, ahol hasonló feltétet nem szervíroznak. Ilyen például az az öt vendéglő / bisztró / borozó amely kétszáz pályázó étteremből nyerte el a "Golden Schani' (a legszebb szabadtéri asztalokkal üzemelő vendéglátóhely) díját. A zsűri egy építészből, egy várostervezőből, egy közgazdászból, Bécs Gazdasági Kamarájának elnökéből és a Sommerfestért felelő osztály vezetőjéből állt. Íme a nyertesek listája öt kategóriában:

Fiatalos és trendi: Volksgarten Pavillon, 1010 Wien
Magaslati: Terrasse am Kahlenberg, 1190 Wien
Hagyományos kertvendéglő: "Gasthaus zu den 3 Hacken", 1010 Wien                              Zöldövezeti: Heuriger Edlmoser, 1230 Wien
Nemzetközi: Wein Bistro im Palais Coburg, 1010 Wien

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása