Bécs, biciklimentés

2009.03.26. 09:37 nemsissi

Az osztrák Zöldek nem cicóznak, azt mondják, hogy nem akarják a bicajozás ügyét vasárnapi politikai beszédekkel elintézni, hanem a tettek mezejére lépnek inkább, amelynek keretében a város különböző pontjain, előre meghatározott időpontokban két-három óra erejéig apróbb javításokat végeznek az arra járó és ezt igénylő bicajosok bringáján.

A már két éve létező akció alatt a párt bicikliszakértő partnerének munkatársai átvizsgálják az odavitt kétkerekűeket, és a kisebb hibákat helyben meg is javítják: beállítják a fékeket, kicserélik a kipukkadt belsőt és égőt, stb. Mindezt ingyenesen. A honlapjukon elolvasható, hogy mikor és hol lehet őket majd megtalálni, és terveik szerint márciustól kezdve augusztusig állnak a kétkerekűsök rendelkezésére, ahol nemcsak szerelőket talál a jónép, hanem a párt politikusait is, akikkel a várakozás közben el lehet diskurálgatni.

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása