Bécs, szerelem

2009.03.12. 12:58 nemsissi

Találtam egy oldalt, amelynek az a neve (hevenyészett fordításban), hogy "szerelmesvagyokbécsbe""pont""at", és nagyon kedves, helyes, vezetett városi sétákat kínál az idelátogató turistáknak, vagy az itt élő ufóknak "Bécset annyira még nem ismerőknek".

13 euróért (14 éves korig csak hétért) olyan tematikus idegenvezetésekre lehet náluk befizetni, mint "Régi utcák, elvarázsolt udvarok" (titkokkal teli helyek, régi kastélyok a városközpontban) vagy "Középkori utcák, rejtett udvarok" (séta a régiségkereskedők negyedében), illetve "A szerelem szolgálólányainak csábítása" (a kóbor macskáktól a strichelőkig, erotikus Bécs)*.

A fenti, különlegesebb várostúrákon kívül, persze szerveznek mezeibbeket is, úgymint "Mozart nyomában", "Bécs szívében", stb., stb., - tehát azoknak is érdemes velük tartani, akik "csak" a Hundertwasser Házra, vagy a szecessziós Bécsre kíváncsiak.

Márciusban még csak hétvégenként lehet szolgáltatásaikat igénybe venni, de áprilistól már hétköznap is várják a város leendő, vagy meglévő szerelmeseit.  Annyi bajom van csak velük, hogy hétköznaponként, szerda kivételével, minden séta tízkor vagy délután fél háromkor indul, ami egy dolgozó Bécs-szerelmesnek nem pálya. Nem hiszem, hogy a főnököm értékelné, ha az "elmentem várost nézni, két óra múlva itt vagyok" szavakkal húznék el az irodából.

* lehet, hogy nem pontosan fordítottam, de valami ilyesmi téma köré szerveződik az idegenvezetés

2 komment

Címkék: érdekességek városnézés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

becsibacsi 2009.03.16. 08:28:44

Van olyan program is (most nem keresem meg, hogy hol), hogy a becsi csatornakban lehet maszkalni.

Statler · http://statlerandwaldorf.blog.hu 2009.03.19. 12:13:20

Én voltam! A Third man c. Orson Welles-t szerepeltető, Bécsben (és a bécsi csatornarendszerben is) játszódó film nyomában.
süti beállítások módosítása