Kuba I.

2008.12.01. 02:46 nemsissi

Ekezetek nincsenek, csak cimszavak: Trenyo pentek este csak kicsit tevedt el Becsben, de meglett. Viszont a kocsim ismet elvesztett egy gyujtokabelt, tehat a hazateres utani elso program is megvanmar...

Becs-Madrid esemenytelen, hacsak nem szamoljuk azt a majd 2 oras sorbanallast, amit a becsekkolas elott kellett megejtenunk. - Mindezt egy beteg Ternyoval, akinek fajt a feje es hanyingere volt. Sajnos ennek jegyeben telt el szegeny utazasa, vagy nem jol volt, vagy pedig aludt. - Igy nem lathatta, amint a 10 oras repulout fele utan az utaster egy kedelyes koktelpartihoz kezdett hasonlitani. Kis csoportok alldogaltak mindenutt, kezukben a szemlyzettol szerzett alkoholos italok. Aztan az italok gyoztek, es az utasok tobbsege elszenderult.

Kubaba megerkezni paras es kaoszos volt. A negyszaz utas borondjeit egy szalagra kezdtek kiramolni, majd egy ido utan se szo, se beszed atalltak egy masik szalagra. A szajhagyomany a ket szalag kozott jol mukodott, igy vegul mindenki megtalalta a csomagjat. Kiveve engem. Mert az en csomagomat Trenyo talalta meg egy sarokban leteve. Sose tudjuk meg hogy kerult oda...

Meg a repuloteren szereztunk "taxit", ami egy osoreg, piros, szakadt Moszkvics volt, benne a bacsi illegalis taxisofor, aki mint elmeselte egy boldog, 1951-es Ford tulajdonosa is, amire nagyon buszke volt. A hotelt viszont elsore nem talalta meg, ezert egy csoport acsorgo fiataltol kerdezte meg, hogy merre van a szalloda. Nagy tanakodas utan mondtak, hogy hanyszor jobbra. Meg is erkeztunk a sok jobbra utan pontosa mogejuk, a hotelhez...

A szallodaban a reggelizo volt a legjobb, amely a hetediken volt es kilatast nyujtott az ebredezo varosra. Mi mar 6kor talpon voltunk, ami az otthon ido szerint del. Allami szalloda volt, melegviz nelkul. Ott ismerkedtunk meg azzal a nepszokassal, hogy nem koszonnek el az embertol. Mert nem es kesz.

Kovetkezo szallasunkat a Lonely Planet ajanlata alapjan valasztottuk ki es kincset talaltunk. (Kepek kesobb). A naszutas lakosztaly volt szabad, ma este kiderul, hogy a jo szomszedsag megmarad-e egy szukebb franciaagyon valo egyuttalvas utan is... (Kepek errol nem varhatoak).

Voltunk a setaloutcaban, szivarboltban, ettunk homart (ragos es sok), ultunk Bici-taxiban (ami valojaban egy froccsontott, muanyag ize a dodzsem es a velorex naszabol). En folyamatosan attol feltem, hogy egy elesebb kanyarban kiesek, de megse. A vezetonk, Cecilia, varosnezest is vallalt, de ez kimerult abban, hogy tudta nehany epuletnek a nevet. Amikor kerdeztem, akkor a kerdeseim valasz nelkul maradtak.

Trenyo fedezett fel egy kulonos jelenseget, amelyet tobbszor is lattunk: az emberek rendszeresen futnak ovszert lufinak. Legutobb egy nagypapaszeru bacsi az unokaja mellett. Fenykepezni nem mertem, de lehet hogy utanajarunk a dolognak.

Bereltunk autot, jartunk vele terkepen kivuli helyeken, sajnos eredmenytelenul. Holnap pedig megyunk Pinar del Rioba, ami 162 km a fovarostol. Szerda este jovunk vissza, mar ha minden ugy alakul, ahogy tervezzuk. Most fog kovetkezni a koktelos resz, de jobbnak lattuk, ha a blogbejegyzes az alhol elott keszul.

Folyt, kov.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kuba

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása