Schneekugel múzeum

2008.11.27. 10:27 nemsissi

Mivel még nem írtam ki se az ajtómra se pedig a postaládámra, hogy nem kérek reklámot, rendszeresen bedobálnak hozzám hetente három kerületi újságot, meg a szokásos egyebeket. Tegnap majszolás közben átböngésztem az egyik lapot és boldogan értesültem arról, hogy van Bécsben Hógömb Múzeum.

A sok gyerekkorban látott giccses hógömbök felett érzett viszolygásom mára már alábbhagyott, s ha a látványosság nem reggel kilenc és délután három között lenne nyitva, nagyon szívesen megnézném.

A múzeum a honlap szerint elég kicsi, 50 négyzetméter az egész, de a látogató megtudhat mindent a korabeli gyártási folyamatról, megnézheti a szerszámokat, stb. Az első hógömböt Bécsben az 1900-as években készítette el egy bizonyos Erwin Perzy I. úr, s a gömbben szálló "hópelyhek" előállításához őrölt rizset használt.

A manufaktúra egyébként még most is működik, s az egyedileg tervezett daraboktól kezdve a sorozatgyártásig mindent vállalnak. - (Remélem egyébként, hogy a látogatóknak nem tilos hozzányúlni a kiállított tárgyakhoz, mert egy ilyen helyen pont az lenne a lényeg, hogy az összes kirakott hógömböt meg lehessen rázni).

Szólj hozzá!

Címkék: látnivaló helyek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása