Nem Bécs

2008.11.03. 17:27 nemsissi

Ez a pasi nekem mostanában a leg. Tudom, hogy nagyon hasonlít egy sok évvel ezelőtti fontos pasira, de nem azért. Hanem mert őszinte, okos, világos, és nem utolsó sorban pedig kőgazdag létére nem által bicajjal járni és támogat egy csomó non profit ügyet, amit viszont nem használ fel PR célokra. Ja és egyáltalán nem játssza meg magát:

Jaksityot ismerősei többsége érzékeny humanistának, reneszánsz embernek titulálta, utóbbit ő maga is visszaigazolja. Mások szerint  sokoldalúsága – tőzsde, írás, képzőművészet, jótékonyság – óhatatlanul felszínességgel párosul. Jaksity György ezt sem tagadja: „Mindig is nagyon fontosnak tartottam, hogy a különböző jelenségek és a velük foglalkozó diszciplínák ne legyenek szétbontva. A dolgok egysége érdekel, ennek érdekében viszont sok mindenhez kell nyúlni. És ha az ember sok dologgal tölt időt, akkor semmiben sem lesz igazán elmélyült. Bár talán nem szerénytelenség azt mondani, hogy a szakmámban azért elég elmélyült vagyok.” A sokfelé érdeklődés gyökere lehet az is, hogy Jaksity semmiben sem érzett soha komoly tehetséget. „Ha őszinte vagyok magammal, nem tartom magam nagyon okosnak, nincs különösebben érzékem az esztétikumhoz, nem jó a memóriám, döntéseket kifejezetten lassan hozok, a sportokban sem mondhatnék egyet sem, amiben kiemelkedő teljesítményt nyújtottam.” - Ennek ellenére nem állítja, hogy elégedetlen lenne eredményeivel, de elérésükhöz intenzív életet kellett élnie: Jaksitynak egykor négy óra alvás mellett belefért a tanulás, a munka, a könyvírás és a bulizás, majd a családapaság, ám a hajszának vissza-visszatérő betegség lett az eredménye.

Ma már nem égeti két végén a gyertyát, jóllehet még mindig sok minden izgatja. Ritkábban hallgat zenét, mert kedvence a csend; kevés tárggyal veszi magát körül, mert így is sok minden jár a fejében. Ismerősei igazi társasági embernek mondják, miközben munkanapjaiban örül az eseménytelenségnek. „Kedvenc tevékenységem, hogy ülök, és senki nem jön hozzám, nincs tele a naptáram sem, nem hívogatnak, hanem csak ülök és gondolkozom.”  Az idézet Innen való.

Ezt mondta tavaly szeptemberben, ami  félelmetes. Már azért, mert most itt van, amiről beszélt.

Ezt az interjút meg pár hete vették fel vele. Érdemes rászánni a 20 percet.

Szerintem

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása