Westlicht

2009.11.18. 15:24 nemsissi

Daniela barátnőm nyert két jegyet a World Press Photo megnyitóra, így a tegnap esténk ennek a jegyében telt el.

A fényképek a Westlicht-ben kerültek bemutatásra, ahová egyszer már sikerült eljutnom, egészen a bejáratig... Ugyanis, - hogy egy városi természet-tudományos megfigyeléssel éljek -, ha nem akkor megyünk múzeumba, amikor az nyitva van, akkor kívül maradunk. Így is történt: J. barátom pár hónappal ezelőtt nagy lelkesen elcipelt egy megnyitóra, de mi nem akartunk nagyon az elejére odaérni a nagy tömeget elkerülendő, illetve J. valamiért az esemény záróráját mentette le memóriájába kezdőidőpontnak, így élményül csak a bejárati ajtó jutottt, amely fekete volt és "zu".  

Tegnap azonban sikerült belépni ezen a bizonyos ajtón, hogy az ingyen boron, potya szendvicsen, a tetszőleges számban elvehető logózott öngyújtón, ceruzahalmon, valamint egy magát a bejárat kellős közepén halottnak tettető, lábaival az ég felé mutató, logózatlan kutyán túljutva, megnézhessem az idei Sajtófotó kiállítás képeit.

A World Press Photo képeiről írni nem vállalkozom, - ugyanolyan jók és szívszorítóak mint minden évben -, a Westlicht azonban megérdemel néhány ajánló szót.

Ez a hely Bécs első olyan galériája, amely kizárólag fényképre szakosodott, tehát ha valaki az ilyesmiért rajong, nem fut lyukra ha (nyitvatartási időben) ide ellátogat.

Az egykor üveggyárnak otthont adó tereket 2001-ben építették át az ötvenes évek loft-stílusában, s állandó kiállításként elhelyeztek benne egy világszinten is igen impozáns fényképezőgép-gyűjteményt is. A közszemélere kitett, mintegy 800 masina a szöveg feletti képen látható nagy tárlókban kapott helyet, s egytől egyig büszkélkedhet egy-egy olyan tulajdonsággal, amely miatt egyedi és különleges.

A Galéria a fényképezés témakörében igen szerteágazó, minőségi kiállításokat szervez, amelyeken túl rendszeresen kínál gyerekeknek szóló érdekes workshopokat is. Belépő 6,5 euró, nyugdíjasoknak, egyetemistáknak 4 euró, gyerekeknek ennek a fele. További jó kis képek a rendezvényhelyszínnek is kítűnő helyről itt.

Szólj hozzá!

Címkék: kalandok helyek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása