Kencefice

2009.09.18. 15:40 nemsissi

Kezdjük bevezetésképpen egy majdnem témábavágó természettudományos megfigyeléssel, (már úgyis régen volt): szóval azért jó, ha az embernek melírozott a haja, mert a reggeli álmosság közben elkövetett sminkelésnél véletlenül hajra kent alapózó csík természetesen simul bele a melírcsíkok közé.

Másrészt pedig krémajánló következik. Írtam már egyszer a bio-Bécs posztban a Staudigl nevű reformházról, amelynek a Wollzeile-ben (ez egy utca neve) két boltja is van. Az egyikben arcra kenhető, a másikban arcba tehető bio-dolgokat árulnak. Nos az előbbiben csupa olyan parfüm, krém és egyéb kozmetikum kapható, amelyek ha nem is használnak, legalább nem ártanak a bőrnek. Többek között az Annemarie Börlind termékcsalád. Sokan azért nem mennek a közelébe az ilyen kencéket árusító boltnak, mert úgy vélik, hogy csillagászati árakkal fognak találkozni, pedig nem.

A Staudigl a vékonyabb pénztárca számára is tart árut.  Én a minap vettem egy 75 ml-es (azaz a szokásos tégelyeknél másfélszer több cuccot tartalmazó)  krémet, amit előtte Daniela barátnőmnél kipróbáltam, mert ő is ilyesmit 'hord', és 16 euróba került csak.  Ennyi nekem egy évig is kitart, (bár sokszor elfelejtem bekenni magam).

Az 50 milis egyéb furcsa összetételű krémek (Vichy, Oil of Olaz, stb), amikkel sokszor állatokat is kínoznak, hasonló árfekvésben vannak és elég sok kétely merül(t) fel velük kapcsolatban.

Bocs fiúk, ez a poszt most nem nektek szólt, bár lehet, hogy érdemes szívetek nőinek  ilyesmit venni ajándékba, és akkor már nem is volt hiába, hogy elolvastátok.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: bio

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása