Karácsonyi csomagolósdi

2008.12.22. 10:32 nemsissi

Ma reggel a metróperonra lemenet, szokásomtól eltérő módon, magamhoz ragadtam egy ingyenes "Heute" nevű fércújságot, hogy találjak benne néhány megtanulandó új szót meg kifejezést, de ennél is többre leltem. A tizenötödik oldalon ugyanis a szemem megakadt egy hirdetésen, amelyet nagyon szívesen látnék otthon is.

A reklámkampányt Bécs városa indította és fizeti. A hirdetéseken javasolják a nagyérdeműnek, hogy papírcsomagolás helyett ajándékaikat az általuk árusított környezetbarát vászonbugyrokba tegyék. Az akcióval több legyet ütnek egy csapásra: a csinos, két méretben kapható, piros alapon fehér angyalkát mintázó zsákocskákat megváltozott munkaképességű emberek varrták, ergo munkához és bevételhez jutottak; a befolyt összeget a Wiener Integrationshaus kapja, (ahol menekülteknek nyújtanak szállást, mentálhigiénés és egyéb támogatást), nem utolsó sorban pedig a város maga és minden egyes vásárló hozzájárul ahhoz, hogy az ilyenkor keletkező felesleges, környezetkárosító szeméthalmaz kisebb legyen.

Beszerzési helyek: Minden Billa áruház és bizonyos adventi vásárok, ahol a Wien Natürlich (kb: Bécs TermészetesEn) bódék vannak. Alant a hirdetés maga, meg a reklámozott "termék".

1 komment

Címkék: ünnepek érdekességek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

becsibacsi 2008.12.22. 11:33:47

Ferc, vagy nem ferc, szerintem toronymagasan veri az Österreich-et, hogy a magyar Metró(?) ujsagrol ne is beszeljunk...

Szoval szerintem emesztheto a Heute, igaz, ebben is tudni kell (a hulyesegeket) atlapozni.

(Tudtad, hogy van becsi, Also-Ausztriai es Felso-Ausztriai valtozat?)
süti beállítások módosítása