A Karácsony körbevesz

2008.12.21. 19:39 nemsissi

Habár minden évben reménykedek, hogy idén valamilyen csoda folytán elmarad a Karácsony,  azért az Ünnep előtt pár nappal mégiscsak bele kell törődnöm, hogy idén sem úszom meg. A bécsi barátok már elkezdték odaadni az ajándékaikat, s egy kivételével már én is beszereztem mindent, amit akartam. Kicsit azért még izgulós a helyzet, mert az angol Amazon nem szálította le olyan precízen a csomagomat, mint a német tesója, s ha hétfőn sem érkezik meg a cucc, nagyot koppanok majd és válság-vásárlásba kell kezdenem.

Itt Bécsben valahogy nem tűnik egyébként olyan őrültnek a helyzet, mint amit otthon néha tapasztaltam, bár az is igaz, hogy egy ideje mindent megpróbálok olyan helyekről beszerezni, ahol nincs tömeg (múzeum shop-ok) vagy virtuális (online üzletek). Ma például O.- barátnőmmel és kedvesével a Prückelben elfogyasztott reggelink után átmentünk az utca túloldalán álló MAK-ba, (mondjuk a mi Műcsarnokunk és Iparművészeti Múzeumunk együtt), és az ott üzemelő boltban beszereztünk néhány különleges és jópofa ajándékot.

A vásárlás után bejártunk pár kiállító termet is és meg kellett állapítanom, hogy reménytelen szerelembe estem néhány szecessziós pohárral, székkel és ékszerrel. Reménykedtem, hogy a Karlsplatz Karácsonyi Piacán (Christkindlmarkt) lesz néhány hasonló szépség, de nem igazán tetszett, amit ott láttam. Ma este jön a fiam egy barátjával, aztán holnap megnézzük hogy a többi hasonló vásáron milyen a felhozatal.

A legnagyobb ilyen Christkindlmarkt Bécsben egyébként a Rathaus előtt van, de azt a helyiek általában fintorogva emlegetik, mondván, hogy túl kommersz. A legtradicionálisabb karácsonyi vásárt a Schönbrunn parkjában lehet megtalálni, - méretében sokkal kisebb, mint az előbb említett, de kínálata régi időket idéz. Érdemes még benézni a Musem Quartier és Heldenplatz között elterülő parkban felállított bódék közé is, ami nem esik messze a Rathaustól, ugyanis itt is szép számú portéka kelleti magát.

Ha pedig valakit az érdekelne, hogy Kubában van-e karácsonyfa és ha igen, akkor miért nem, kattintson a jobb oldali dobozban a "Yoani magyarul" linkre, hogy többet megtudjon erről. (Igen, ez reklám volt)

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

becsibacsi 2008.12.22. 09:42:11

Igen a Rathaus elotti vasar inkabb a turistaknak valo, mi pl. jobban kedveljuk a ket muzeum koztit, az valamivel baratsagosabb. (Vagy nem is tudom, hogyan lehetne jobban jellemezni?)

nemsissi 2008.12.22. 10:39:13

Jobbak az ott keringő energiák :-)
süti beállítások módosítása