Lakások nyomában

2008.09.12. 10:45 nemsissi

Tegnap voltam két lakást is megnézni. Az egyik a 13-ik kerületben van, ami egy villanegyed. A ház egy nagyon csöndes, eldugott utcában áll, sajnos nem valami szép, de a lakást felújították jól. Ezzel együtt nem szerettem bele, ezen kívül mind a közvetítő, mind pedig a tulaj mintha karót nyeltek volna és a mosolygást hírből sem ismerték. Ami viszont nagyon vicces volt, hogy a szembenlévő ház ablakában, most is ült egy fekete macska, csakúgy mint az első lakásnál. Vagy egy újabb osztrák népszokásra bukkantam, miszerint minden kiadó lakással szemben elhelyeznek egy fekete cicát, vagy isteni jelként pakolták őket oda mondván, hogy nem ez lesz a megfelelő kéró.

Babonás legyek-e?

Aztán még tegnapelőtt küldött nekem a DJ expasi egy emailt, amelyben valaki hirdetett egy lakást egy olyan környéken, ahol szívesen laknék. Tegnap este megejtettem a vizitet. A jelenlegi bérlők világkörüli útra mennek, s szomorúak, hogy el kell hagyniuk a lakást, amely 104 m2 és egy 100 éves házban van, amelynek mindene eredeti. Én még ilyen gyönyörű szecessziós liftet, ablakokat, stukkókat nem láttam! Pazar volt. Az viszont nagyon zavart, hogy néhány falat befestettek kékre meg sárgára. Az jól látszott már a berendezésen is, hogy nem veti fel őket a jó ízlés meg a stílusérzék. Szóval most erősem gondolkodom, hogy mit tegyek. Jövő héten Pesten dolgozom, így lehet, hogy valaki el is happolja előlem a lakást. Ha viszont meglesz, amikor visszamegyek, akkor leülök tárgyalni a tulajjal.

Fekete macska ennél a lakásnál nem volt...

1 komment

Címkék: lakásbérlés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raha92 · http://www.jabjab.blog.hu 2008.09.12. 17:29:17

A fekete macska jó dzsudu (vagy jó mojo).
:-) Ügyes légy!
süti beállítások módosítása