Forróvonalas borbolt

2010.05.05. 13:38 nemsissi

Tegnap a zuhogó esőben rátaláltam egy oázisra.  Este nyolc után, egy lakásgalériában tartott kiállításmegnyitóról kifele jövet szorongtam éppen másodmagammal egy esernyő alatt, (minden sötét volt, szürke és hideg), amikor a 99 Wines bolt színessége belevidámkodott az arcomba. Először csak a kirakatra tapadtunk rá, nézegettük a néhol vicces nevű, néhol pedig különlegesnek tűnő borokat, aztán kipróbáltuk, hogy nyílik-e az ajtó - bár egy lelket sem láttunk odabent. Amikor a művelet sikerrel járt, izgatottan kapkodtuk a fejünket, hogy hol is kezdjük a nézelődést. Sajnos a telefonom csak ennyire volt képes, de talán látszik, hogy nem a szokásos borbolt- miliőbe kerültünk.

Pár perc múlva még egy eladó is megjelent, aki igen hamar eladott osztrák ismerősömnek vagy tizenöt féle bort.

Az innovatív borüzletet alapítója azért csinálta ilyenre, mert nem szerette azokat a borboltokat, amelyekben addig járt. Zsúfoltnak és elbátortalanítónak tartotta őket. Ellenükben kidolgozta a 99 koncepciót: 99 féle bor, amelyek között fele-fele arányban található meg a két szín, viszont minden ízirány képviselteti magát, és egyik sem kerül 25 eurónál többe. Az üzletet jellemző különleges ám barátságos dizájn pedig már önmagában megér egy látogatást. A tulaj mindezzel le szeretné rombolni a borozás köré felépített misztikus hozzáértés-kultuszt és meg szeretné mutatni, hogy a bor élvezetéhez nem feltétlenül kell akadémiai titulus vagy borlovagrendi tagság.

Az üzlet kínálatban szerepelnek még mindenféle csokik, fűszerek, boriváshoz használható ügyes kis kellékek és minden megrendelhető a webshopban is.

Ha pedig valakire sürgősen jönne rá Bécsben a borihatnék, ám nincs otthon egy csepp sem, az tárcsázhatja a forróvonalat, amelyen keresztül harminc percen belül kiszállítják neki a kiválasztott termékeket.

4 komment

Címkék: helyek üzletek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pilgram (törölt) 2010.05.06. 12:53:44

99 és fele fele? az hogy?:)

nemsissi 2010.05.06. 12:54:38

@Pilgram: a rozé lehet a megoldás... ;)

Pilgram (törölt) 2010.05.06. 14:53:19

@nemsissi: még mindig nem jön ki a matek nálam :)

nemsissi 2010.05.06. 14:56:49

@Pilgram: nem baj az. itt az "in vino veritas" axióma érvényesül, nem a matematikai axiómák. Ki is próbálhatod. Csak eleget kell inni ahhoz, hogy megtapasztald.
süti beállítások módosítása