A kísértés francia cukrászda formájában érkezik

2008.11.21. 13:37 nemsissi

Az utcáról, amelyen át utam hazafelé vezet, (vagy onnan el) már megemlékeztem, viszont igazságtalan lennék magammal és a Bécset megismerni vágyókkal szemben, ha nem írnék egy külön posztot arról a darabka Párizsról, amely sok nehéz percet fog még nekem okozni (meg annak, akire esetleg egy óvatlan pillanatban ráülök..).

A hely neve Fruth és műfaját tekintve mondjuk cukrászda, ahol a szívárvány minden gourmand ízében készült, kézzel készített pralinék, illetve a francia cukrászművészet jegyében alkotott finomságok kaphatók. És ez mind nem lenne baj. A baj ott kezdődik, hogy árulnak éclair-t, ami a Párizsban eltöltött majd' egy év alatt a kedvenc sütimmé lett, s bár kapható sok helyen, azok meg sem  közelítik az igazit. No ez a bécsi annyira megközelíti, hogy ugyanolyan. A képen a jobb szélen van, az a két hosszúkás, ott ni!

Szóval nekem annyi. Ezúton szeretnék megkérni minden engem kicsit is szerető embert, angyalt és egyéb teremtményt, hogy járjon el rendszeresen ehhez a cukrászdához és vásárolja fel az éclair készletüket nap mint nap, hogy mire megyek haza, már ne maradjon egy darab se. - Köszönöm.

Az édességmenyország Eduard A.Fruth úrról kapta a nevét, aki a mai napig aktívan közreműködik abban, hogy acélossá edzzem ellenállásomat nap mint nap. Az általa készített finomságok Japánban is kaphatók, ahol maga Fruth úr tanította meg az ottani cukrászoknak a különböző recepteket és fortélyokat. A bécsi üzlet egyébként nagyon picike, alig nagyobb, mint a kirakat maga, ellenben mindkettő tele van szebbnél szebb tortákkal és bonbonokkal. Ha valaki a Naschmarkton van, pár perc alatt eléri. Onnan lehet megismerni, hogy az utcára ki van téve egy abrosszal letakart magas asztal, hogy a torkoskodók könnyebben el tudják fogyasztani Fruth úr valamelyik remekét. Aki az elvitel mellett dönt, annak csinos papírdobozba csomagolják a sok üres kalóriát.

A vitrinben ki volt írva, hogy női munkaerőt keresnek, és én bizony nagyon szívesen elszegődnék hozzájuk, mert valahol él bennem egy cukrász(tanonc), akinek nagy örömöt okoz minden ami sütemény-, és édességkészítés. De ez a vonat már elment, álmodozni viszont jó volt sütibámulás közben arról, hogy marcipánt gyurmázok és csokiba mártok.

További nyugalmat megzavaró képek a manufaktúra weblapján láthatók. (Hasznos tipp: az áll alá tartott kistányér/bögre megakadályozza, hogy nyál csöppenjen a klaviatúrára)

 

Szólj hozzá!

Címkék: helyek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.