Osztrák Telekom

2008.11.11. 15:43 nemsissi

Ahogyan azt már említettem egy korábbi posztban, tettem róla online megrendelés formájában, hogy áramoljon a csí az internet a lakásban. (8 megabites sebesség, ingyen kiépítés meg szerelés, wifis modem, 19,91 Euro per hó összegért)

Az online fogadkozás után, miszerint én egy évig becsszavamra hűséges leszek hozzájuk, de aztán tényleg, nemsokára hívott is egy kedves fiatalember telefonon, hogy akkor mikor jöhetnek szerelni. Mivel itt is az dívik, hogy 2-3 órás intervallumokat adnak meg a szakik, amikor is otthon kell ülni és várni rájuk, megegyeztünk egy jóképű reggeli időpontban a jövő hétre. Mivel azonban úgy látszik alakulni, hogy én a jövő héten végig Pesten leszek, rá kellett, hogy szánjam magam arra, hogy a központi telefonszámon keresztül megtaláljam a fent említett kedves fiatalembert, hogy újabb randit beszéljek meg vele. Annyira utálok még magyarul is hatalmas rendszerekben ismeretelen embereket telefonon át lokalizálni, hogy egy egész napig húztam-halasztottam a telefonálást, mert biztos voltam abban, hogy ha majd fél óra után végre sikerül a "nyomjon egyest" típusú automata rendszerben valamilyen emberformájú élőlényre bukkannom, úgyis meg akarnak győzni majd arról, hogy engem nem is hívott fel semmilyen fiatalember, de ha mégis, akkor sem tudnak segíteni és ha nem leszek otthon, amikorra megbeszéltük, akkor örihari.

Na ma nekiveselkedtem és felhívtam az Osztrák Telekomot. Aztán jól meglepődtem. Nem kellett számokat nyomkodni, végighallgatni az aktuális "ajánlataikat", részt venni egy spontán telefonos kérdőívkitöltésen, vagy húsz percig hallgatni a cég reklámzenéjét, hanem hangosan és artikuláltan kellett vezényszavakat mondani. Az automata női hang javasolt 3-4 szót lehetőségként, (internet, vezetékes telefon, számlázás, stb.) és ha én szépen kiejtve belemondtam valamelyiket a kagylóba, cserébe odakapcsoltak és egy pillanaton belül már egy készséges alkalmazott ugrott, hogy segítsen. Csak azzal, hogy elárultam a postai levél útján megkapott ügyfélszámomat, már eleve képben volt a hölgy és tudta, hogy mikorra volt megbeszélve a szerelés. Kérésem megilletődött elrebegése után pedig már kereste is nekem elő a fiatalembert, aki kedvességéból mit sem vesztve simán adott egy új időpontot. Tárcsázással együtt megvolt az egész 3 perc alatt.

Remélem nem álmodtam.

Szólj hozzá!

Címkék: kalandok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.