Néha kell egy hely...

2008.11.03. 10:13 nemsissi

Képzeld el, hogy szeretnél részt venni egy hétvégi táncterápián, vagy egy masszázstanfolyamon, netán Biodanza csoporton, vagy éppen egy tréningen, amely több napig tart és nem árt hozzá egy jó terem. - Bár ha belegondolsz, a terem nem is elég önmagában, hiszen milyen jó lenne még hozzá egy tágas öltöző, lehetőleg akár kettő is, nemek szerint elkülönítve, aztán igazán hasznos lenne egy konyha, ahol főzhetsz egy teát, vagy éppen a csoporttal összedobhattok egy levest vagy salátát a közösen hozott alapanyagokból. Ha tovább álmodozol, szívesen ideképzelnél biztos még egy olyan teret is, ahol a csoporttal együtt el lehetne költeni a közös(en főzött) ebédet, persze lehetőleg asztalnál ülve, s a napközbeni tevékenység miatt  egy tiszta zuhanyzó se jönne rosszul, ahol egyszerre több ember is tisztálkodhat (a sorbanállást elkerülendő).

Nos ha ilyen helyet szeretnél, akkor Bécsig kell menned. Otthon találsz szűk jógatermeket, ahol még a normál gyakorláshoz sincs elég hely, s az öltözőben két ember sem fér el. Aztán vannak hotelek, ahol adva van a terem, de aztán itt véget is ér a felsorolás, s most nem is mondom tovább azt, hogy itthon mi van =  mi nincs, hanem inkább megemlékezek arról, hogy Ausztriában milyen jó kis "szeminárium"-helyek vannak:

Biztos függ attól is, hogy itt sokan érdeklődnek ilyen-olyan csoportos tevékenység iránt, amelyek egy része a természetgyógyászat, az ezotéria, másik része a pszichológia és/vagy önismeret témakörébe esik, és persze tudnak áldozni is rá. A fentiek persze csak a példa kedvéért kerültek megemlítésre, mert ebben a posztban most nem is az a fontos, hogy mit, hanem az, hogy hol és milyen körülmények között lehet tenni. Akár részt akarsz venni valamilyen, nevezzük itt most szemináriumnak, akár tartani akarsz egyet, több olyan hely közül is választhatsz, amelyek eleve arra lettek kialakítva, hogy kisebb, vagy nagyobb embercsoportok számára kényelmes és igényes helyet nyújtsanak az együttlétekre, a közös tanulásra. A konyhákban rengeteg bögre, tányér, evőeszköz, kancsó, termosz, vízmelegítők, fazekak, stb. amelyeket csak használni kell. Alapfelszereltség a tea, a kávé, illetve ezek kiegészítői. A hűtőszekrények sok személyre vannak kalibrálva, a terem, teljes technikai felszereltséggel ellátott, amelyekben takarók, matracok, székek, vagy éppen ülőpárnák állnak rendelkezésre, s mindezek mellett ott vannak a tisztálkodószereket, sokszor türölközőket is magukba foglaló zuhanyzók és rendelkezésre áll a sokszemélyes étkezősarok, az elegendő számú mellékhelységekről nem is szólva.

Gondolom egy ilyen üzemeltetése befektetésnek sem lehet rossz, márha rendesen kihasználják. Néhány link a teljesség igénye nélkül: Die Brücke   SchmidaInstitut  KamaInstitut 

Szólj hozzá!

Címkék: helyek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása